Open top menu
Top 10 beste Duitse DJ’s en hun livesets

Top 10 beste Duitse DJ’s en hun livesets

Degene die wat vaker op LoudNoises kijken zullen misschien wel meegekregen hebben dat er veel Duitse DJ’s voorbij komen. Aangezien de blogs vanuit Berlijn geschreven worden en de Berlijnse clubs voldoende talentvolle DJ’s laten optreden, is er over het algemeen inspiratie genoeg voor deze groep van DJ’s.

Top 10 beste Duitse DJs

Ook op de verschillende Nederlandse festivals zijn in de zomer op regelmatige basis Duitse DJ’s te aanschouwen. Op festivals als DGTL, Awakenings en Loveland staan eigenlijk ook altijd een aantal Duitse jongens op de line-up. Dit zegt niet dat we in Nederland niet genoeg talentvolle DJ’s maar Duitsland is een groot land en brengt zeker veel goed muziekmateriaal voort. In dit artikel hebben we een lijstje gemaakt met de 10 beste Duitse DJ’s.

Melodische Deephouse

Vanzelfsprekend heeft het maken van lijstje met de beste DJ’s een heel groot deel met smaak te maken. Niet iedereen houdt van de muziek die op LoudNoises voorbij komt maar de regelmatige lezers zullen weten dat we ons meestal richten op melodische deephouse. Naast subjectiviteit is dit lijstje natuurlijk ook een momentopname. Daarom is dit van te voren alvast een waarschuwing: De top 10 met DJ’s hieronder is vooral gericht op deephouse. Natuurlijk zijn Pan-Pot, Anja Schneider en Paulk Kalkbrenner grootheden in de muziekwereld, maar die staan niet in dit lijstje omdat we ons niet erg veel op techno richten.

Hieronder komt de lijst met beste Duitse DJ’s van dit moment (volgens LoudNoises).

10. Oliver Schories

Oliver Schories Oliver Schories tijdens een optreden (© nature-one.de)

Oliver Schories draait ondertussen alweer een aantal jaartjes mee in de muziekwereld. Zoals op LoudNoises te vinden is, is Oliver Schories een grote inspiratie geweest in het begin van deze blog (artikel 1, artikel 2, artikel 3). Toen, ongeveer 2 jaar geleden, was werkelijk elke set van Schories geweldig. De laatste tijd zijn ze iets minder spannend waardoor hij op plaats 10 in deze lijst met Duitse DJ’s terecht is gekomen.

Mijn Favoriete Liveset van Oliver Schories is een B2B set met Oliver Koletzki op  Pleinvrees, de link kan hieronder gevonden worden

Naam: Oliver Schories
Geboren: 1982
Woonplaats: Hamburg/Bremen
Website: Facebook
Recente liveset: Klik hier


09. EinMusik

EinMusik DJ EinMusik of ook wel Samuel Kindermann (© facebook.com/einmusik)

Zoals jullie van ons gewend zijn, gaan we ons niet alleen maar richten op grote namen als Kalkbrenner en Sven Väth. Jullie willen in dit lijstje waarschijnlijk ook wat nieuwe DJs leren kennen. EinMusik is weldegelijk een zeer grote naam in Duitsland maar het kan zijn dat hij in Nederland nog niet overal doorgedrongen is. EinMusik heet eigenlijk Samuel Kindermann en draait ook al meer dan 10 jaar mee in de muziekwereld. Zijn sets zijn lekker diep en toch ook verassend melodisch.

De liveset van EinMusik op Fusion 2015 is simpelweg geweldig. Hieronder kun je de link vinden en een indruk krijgen van deze Duitse discjockey.

DJ: EinMusik
Echte naam:Samuel Kindermann
Geboren: 1978
Woonplaats: Berlin
Website: Klik hier
Beste liveset: Klik hier


08. Oliver Koletzki

Oliver Koletzki

 Oliver Koletzki © facebook.com/OliverKoletzki)

Als we het over een mooie Duitse baas hebben, hebben we het over Oliver Koletzki. Heerlijke grote kerel die ook niet te beroerd is om met een fan op de foto te gaan. Velen zullen Oliver Koletzki kennen van Stil vor Talent, zijn label uit Berlijn. Hiermee zet hij regelmatig mooie feestjes neer en vorig jaar is ook onze eigen Illesnoise daarvan deel geworden. Zijn album I AM OK bestaat uit een groot aantal heerlijke platen en is heel goed ontvangen.

Als Koletkzi iets meer in de deephouse hoek was blijven hangen had hij zeker hoger gestaan op dit lijstje. Hij is echter meer richting techno gegaan maar het blijft allemaal heerlijk. Een toffe liveset is hieronder te vinden en opgenomen tijdens Love Family Park 2015.

Naam: Oliver Koletzki
Geboren: 1974
Woonplaats: Berlin
Website: Link
Recente liveset:Klik hier


07. Kollektiv Ost

Kollektiv Ost Kollektiv Ost: Marcel Schulz & Sandro Schäufler (© facebook.com/kollektivost)

Ook deze twee jongens uit Berlijn zijn waarschijnlijk niet erg bekend in Nederland. Het DJ Duo Kollektiv Ost bestaat eigenlijk uit Marcel Schulz & Sandro Schäufler en vooral in 2015 zijn hun livesets extreem goed te noemen. Op het geweldige Feel festival wat dit jaar in Juli in de buurt van Berlijn gevierd werd, zette Kollektiv Ost echt een geweldige liveset neer. Deze is hieronder terug te vinden (vanaf 45 minuten wordt hij echt heel sterk).

Naam: Kollektiv Ost
Echte namen: Marcel Schulz & Sandro Schäufler
Geboren: 1985
Woonplaats: Berlin
Website: Link
Beste liveset: Klik hier


06. Alle Farben

Alle FarbenAlle Farben (© facebook.com/AlleFarbenOfficial)

Ook de Duitse DJ Alle Farben is al regelmatig voorbij gekomen op LoudNoises. Als we het over een getalenteerde DJ hebt, is Frans Zimmer zeker een jongeman die in je op zou kunnen komen. In 2010 begon hij met optreden in Berlijn en zijn carriere is heel rap voorwaarts gegaan. Alle Farben is ook in Nederland vrij bekend en staat dan ook regelmatig op festivals en in clubs in ons koude kikkerlandje.

De liveset van deze zomer van Alle Farben is opgenomen op Love Family Park. Enjoy!

Naam: Alle Farben
Echte naam: Frans Zimmer
Geboren: 1985
Woonplaats: Berlin
Website: Link
Recente liveset: Klik hier


05. AndHim

AndHim De heerlijke humor van AndHim © facebook.com/andhimmusic)

Er zijn veel verschillende soorten Duitse DJ’s te vinden. Koude kikkers als Oliver Schories en Alle Farben, oudere bazen als Koletzki en Sven Väth en enkele mooie clowns als AndHim en SuperFlu (zie nummer 2). AndHim zijn niet alleen DJ’s, dit zijn ook echte entertainers. Als je de clips van bijvoorbeeld Boy, Boy, Boy weet je meteen waarover we het hebben. Tobias en Simon zijn gewoon heel creatief en maken daarbij ook nog heerlijke muziek.

Hieronder is een oudere liveset te vinden van AndHim. Het is een liveset die veel mensen zullen kennen omdat hij simpelweg perfect is en nog steeds enorm veel geluisterd wordt: Fusion 2013! Als je wat recenters wilt luisteren, klik dan hier.

Naam: AndHim
Echte naam: Tobias & Simon
Woonplaats: Berlin/ Köln
Website: link
Beste liveset: Klik hier


04. Nico Pusch

Nico Pusch Nico Pusch © facebook.com/nicopuschmusic)

Ook Nico Pusch is een Duitse DJ die al eens voorbij gekomen is op LoudNoises. Als je van melodische muziek houdt en het niet erg vind dat er af en toe een heerlijke nineties-track door een liveset heengemixt wordt, is dit een prima DJ voor jou. Nico Pusch heeft enorm veel fans en speelt dan ook op alle grote festivals in Duitsland.

Dit jaar stond hij ook op Fusion 2015, waar we enorm genoten hebben van zijn 3 uur durende set in het SchuhKarton. Als je een keer in Duitsland bent of Nico Pusch komt naar Nederland kan ik maar één ding zeggen: Zorg dat je erbij bent.

Naam: Nico Pusch
Geboren: 1986
Woonplaats: Rostock
Website: Link
Beste liveset: Klik hier


03. David K

DJ David K De Duitse Dj David K © facebook.com/DavidK.official)

Het was natuurlijk te verwachten dat onze grote vriend David K ook in deze lijst zou opduiken. In het artikel met heerlijke deephouse mixtapes gooide hij al hoge ogen namelijk. David K is één van de jongste Duitse DJ’s in dit lijstje maar zet evengoed altijd een hele lekkere liveset neer. Hij kiest daarbij precies de goede mix uit tussen melodie en af en toe even stevig doorpakken. Perfecte deephouse dus die heel goed bij het festival-leventje van de zomer past.

Dat David K. een geweldige Duitse DJ is heeft hij ook dit weekend weer op het Duitse Festival SonneMondSterne bewezen. Hieronder kun je de liveset van hem terugvinden.

Naam: David K.
Echte naam: 1982
Geboren: 1989
Woonplaats: Leipzig
Website: Link
Beste liveset: Klik hier


02. Super Flu

SuperFlu AndHim SuperFlu met hun vrienden AndHim (© facebook.com/pages/Super-Flu)

Nu zijn we toch wel bij de top van de Duitse deephouse DJ’s aangekomen. SuperFlu noemde ik hierboven al omdat het vrienden zijn van AndHim en ook net zulke toffe videoclips maken. Dat komt naar voren in de clip van hun nummer Oktavlachs. Super Flu bestaat uit de twee vrienden Feliks & Mathias en het feit dat ze meer dan 110.000 fans op facebook hebben zegt natuurlijk wel wat.

Waarvan ik vooral enorm onder de indruk ben is hun liveset op 5uinto in Brazilie. Dit is een liveset geworden van 2 uur waarbij echt elk moment perfect is. Deze liveset mag je niet missen, dit is gewoon echt perfect!

Naam: Super Flu
Echte naam: Feliks & Mathias
Woonplaats: Halle
Website: Link
Beste liveset: Klik Hier


01. Lexer

Lexer Onze nummer 1: Lexer (© instagram.com/lexer_official/)

De Nummer 1 van deze lijst is de kleine maar zeer getalenteerde Lexer. Ook deze Duitse DJ is een grote inspiratie geweest voor deze blog omdat hij gewoon al 3-4 jaar elke keer weer een heelijke liveset of mixtape of soundcloud zet. Alle Duits DJ’s in deze lijst maken top-muziek maar Lexer heeft zijn kwaliteit gewoon heel steady op een hoog niveau weten te houden. Daarbij is hij de jongste DJ in dit lijstje omdat hij dit jaar 25 geworden is. Bij het grote publiek werd Lexer pas bekend door het nummer She Moves, maar zijn deephouse-sets zijn gewoon perfect.

Er zijn genoeg live-optredens te vinden maar als je een heerlijk stukje muziek van Lexer wilt horen, zou ik de Podcast voor Deephouse Amsterdam aan willen raden.

Naam: Lexer
Echte naam: Alex
Geboren: 1990
Woonplaats: Leipzig
Website: Facebook
Beste liveset: Klik Hier


Duitse DJ’s samengevat

Vanzelfsprekend hebben we enkele heerlijke Duitse DJ’s vergeten in deze lijst. Er zijn verschrikkelijk veel goede en talentvolle DJ’s in Duitsland maar dit is mijn selectie van dit moment. We zullen binnenkort nog een lijstje maken waarbij we ons op Nederlandse DJ’s richten maar ook een keer wat meer op Techno voor de afwisseling.

Suggesties zijn altijd welkom!No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<