Open top menu
Review Smeerboel 2014 Festival

Review Smeerboel 2014 Festival

Afgelopen zaterdag, 13 September 2014, werden de laatste festivals van dit seizoen alweer afgewerkt. Het was een geweldig seizoen met voldoende zon, veel grote namen en heel veel mooie momenten. Het smerigste Nederlandse Festival was ook dit jaar weer Smeerboel.

Smeerboel Festival 2014

Ondertussen loopt het Smeerboel Festival alweer een flinke tijd mee. Het begon allemaal vijf jaar geleden, in November 2009, toen het allereeste Smeerboel Festival in Nederland werd georganiseerd. Toen nog vrij kleinschalig met enkele lokale DJs en dit jaar met duizenden bezoekers, DJs uit heel Europa en meer attracties dan een festival-liefhebber zich kan wensen.

Smeerboel Festival 2014De deephouse stage van Smeerboel

Joris Voorn, Finnebassen, Gabriel Ananda

Het festival werd dit jaar niet meer in Leidsche Rijn georganiseerd maar vond plaats in Papendorp. Van het grote grasveld achter de Prins Clausbrug was niets meer te herkennen door de verschillende stands, tenten en attracties. De line-up van Smeerboel was beter dan ooit: Met namen als Joris Voorn, Finnebassen, Gary Beck en Gabriel Ananda had elke House en Techno liefhebber een geslaagde dag. Ook waren er grote Hiphop namen (bv. Typhoon) en nostalgische mannen als Darkraver en Def Rhymz aanwezig. Al met al op Smeerboel 2014 voor iedereen wat wils op het gebied van Muziek.

Smeerboel Festival 2014Finnebassen draaide een heerlijke set op de House-stage

Draaimolens, Mario Kart en Fluffy Disco

Maar voor Smeerboel is grote namen niet genoeg. Naast muziek kan je op dit festival ook genieten van vele grappige activiteiten. Zo kun je een wedstrijdje kruiwagen-racen, lekker chillen in een badkuip of proberen niet over te geven na 10 rondjes in de draaimolen. Ook kon je karaoke zingen, waren er enkele 90s stands en natuurlijk de Fluffy Disco niet te vergeten.

Goed georganiseerd

De organisatie van Smeerboel lag ook dit jaar weer in handen van Elevation Events. Van het binnenkomen tot aan de pendelbussen en van de kluisjes tot de eetgelegenheden: Alles was prima geregeld op Smeerboel 2014. Er waren wel wat verontwaardigde gezichten doordat er na 23.00, toen Smeerboel afgelopen was, geen muntjes meer ingeleverd konden worden. Verder was het echter prima voor elkaar en bierprijzen van 2,60€ zijn voor Nederlandse begrippen heel redelijk te noemen.
De grappige setting van Smeerboel Festival

Smeerboel Festival 2014
Smeerboel Festival 2014
Smeerboel is meer dan alleen muziek

 

Aftermovie Smeerboel

Wanneer je nog zin had om na het Smeerboel Festival nog even door te knallen was er nog een afterparty in de Tivoli te bezoeken. Ook hiervoor had de organisatie Gabriel Ananda weten te strikken en verder waren Wouter de Moor, Egbert, Invite en de Advent aanwezig. Hopelijk komen van zowel het festival als de afterparty snel foto’s en aftermovies online. De Smeerboel aftermovie van vorig jaar kun je hier vinden.

Smeerboel Festival 2014 Lekker chillen in een badkuip!

Al met al was Smeerboel ook dit jaar weer een enorm succes. De mix van goede muziek en alle grappige en smerige bezigheden maakt het één van mijn favoriete festivals in Nederland. Check af en toe de website van Smeerboel voor de volgende editie!

Hieronder nog enkele foto’s van Smeerboel 2014:

 

Smeerboel Festival 2014
Lekker kliederen bij de verfstand

Smeerboel Festival 2014
Ren je rot

Smeerboel Festival 2014
Lekker chillen op de Smeerboel Camping
Smeerboel Festival 2014Zelfs de bars bij Smeerboel waren grappig versierd1 Comment responses

  1. Avatar
    September 17, 2014

    Leuke review! Ik kende het festival nog niet, maar het klinkt heel aantrekkelijk. Erg leuk dat er voor ieder wat wils is betreft muziek, maar ook dat je naast lekker dansen ook andere activiteiten kunt doen. Ik ga er zeker eens een kijkje nemen volgend jaar!

    Reply

<