Open top menu
Review: Down-Under Festival in Eindhoven

Review: Down-Under Festival in Eindhoven

Afgelopen weekend werd het Down-Under Festival in Eindhoven georganiseerd. Op het festivalterrein De IJzeren Man kon je 10 uur lang genieten van het water, de zon en de heerlijke muziek. Het festival werd een geweldig succes en hier kun je mijn persoonlijk review lezen.

De IJzeren Man

Zoals gezegd werd het festival Down-Under georganiseerd op het festivalterrein De IJzeren Man in Eindhoven. Dit terrein wordt normaal gebruikt als natuurbad en mede daardoor is De IJzeren Man de moeite waard om een keer tijdens een festival te bezoeken. Ondanks het feit dat het festivalterrein makkelijk te bereiken is vanaf het Centraal Station van Eindhoven (15 minuten lopen) zit je toch midden tussen de bomen en kun je lekker met je voetjes in het water als je wilt.

Down Under Festival
Down Under Festival
Het festivalterrein de IJzeren Man (© Davy de Haard)

Het festival Down-Under

De naam doet het al een beetje vermoeden: Het festival Down-Under stond geheel in het teken van Australië. Het festival is al meerdere keren georganiseerd en wordt tot dusverre elk jaar goed bezocht. De line-up van dit jaar bestond onder andere uit namen als Lucien Foort, Gregor Salto, Sidney Samson, Richard Durand en Rank 1. Doordat de DJs over twee podia verdeeld waren (Trance en House) kon je tussendoor altijd switchen als je even wat anders wilde horen. Goed geregeld!

257957_regular_329180
Poster Down Under 2013 met DJ
Twee van de posters van het Down Under Festival

Praktische Informatie

Tickets voor het Down Under festival waren op de website verkrijgbaar voor ongeveer 30 Euro. Zoals aangegeven kun je het festivalterrein zonder problemen vanaf het centraal station bereiken door 15 minuten te wandelen. De drankmuntjes waren te koop voor 2,50€ per stuk en een biertje kostte 1 muntje. Voor de muntjes kon je vanzelfsprekend ook gewoon allerlei soorten eten en lekkernijen kopen.

Down UnderDe toffe setting van het Down-Under festival

Mijn (positieve) ervaring

Persoonlijk vond ik Down Under een verrassend goed festival. Het was natuurlijk geweldig dat het weer zo meewerkte maar daarnaast was de muziek erg lekker en de locatie echt een aanrader. De organisatie was goed voor elkaar met meerdere barren, eettentjes en prima voorzieningen. De enige plek waar lange rijen stonden was bij de muntjesverkoop, daar is eventueel verbetering mogelijk. Maar het totaalpakket van Down Under is echt de moeite waard. De foto’s hieronder geven je nog een extra indruk van het festival.

img6322De eindshow van het festival was indrukwekkend (© Davy de Haard)

Down Under SunsetOok de zonsondergang was de moeite waard (© Loudnoises.nl)Tagged

4 Comment responses

 1. Avatar

  Hoi Job,

  Gave Blog heb je, ga zo door! ik zag dat je wat Foto’s van mij hebt gebruikt Egt cool om dit onverwacht te zien.Ik fotografeer voor djguide en clublife Magazine en voor mezelf natuurlijk 😉 wellicht kan ik iets voor je Blog Betekenen met mij foto’s hoor het graag van je.

  wellicht kun je een bericht achter laten op mijn facebook pagina Davy de Haard Fotografie

  Thanx Gr Davy

  Reply

  • Avatar
   May 07, 2014

   Bedankt Davy! Je foto’s zien er ook echt top uit! Ik ga je werk in de gaten houden en als ik een keer foto’s kan gebruiken laat ik je dat zeker weten! Groeten!

   Reply

 2. Avatar
  June 12, 2015

  Hee,
  Leuk artikel en blog heb je! Ik ben zelf (helaas) nog niet bij dit festival geweest, maar nu ik jouw ervaringen zo hoor ga ik volgend jaar zeker eens naar dit festival!

  Reply

  • Avatar
   June 23, 2015

   Bedankt voor de comment. Het is zeker de moeite waard om er volgend jaar heen te gaan. Waarschijnlijk mogen we weer kaartjes weggeven dus stay tuned!

   Reply

<