Open top menu
Radical Face: Meer dan Welcome Home Son

Radical Face: Meer dan Welcome Home Son

Het begon met een Nikon Reclame
Bij Radical Face denken de meeste mensen aan het leuke nummer wat gebruikt is in de reclame van Nikon. Het nummer (Welcome Home Son) is hierdoor gelukkig nog wel een hit geworden, maar de band verdiend veel meer dan slechts één hit.

Het verhaal achter Radical Face
Radical Face bestaat slechts uit één persoon: Meneer Ben Cooper. Deze  jonge kerel, hij is slechts 30, is sinds 2007 actief in de muziekwereld. De naam Radical Face las Ben Cooper op een flyer die hij op straat vond. Het bleek later een flyer van een plastisch chirurg: De voledige tekst was Radical Face-Lift maar er was een stukje afgescheurd.

Ondergewaardeerd in Europa
Zoals gezegd is Radical Face in Nederland alleen bekend om het nummer Welcome Home Son. Het album “Ghosts” is totaal niet aangeslagen en heeft geen enkele hitlijst in Nederland gehaald. Ook in omliggende landen als Duitsland en Engeland is het succes nog niet echt groot geweest. Gelukkig heeft de muziek wel veel succes in verschillende musicals en films. Grote namen als: Paul Simon, Postal Service en Sufjan Stevens hebben gebruik gemaakt van zijn muziek.

The Family Tree
Zijn laatste album The Family Tree is in Oktober vorig jaar uitgekomen. Op dit album staan twee nummers die naar mijn mening meteen duidelijk maken dat deze man een held is en veel meer verdiend dan de waardering die hij op dit moment krijgt. De nummers staan beide hieronder en ik wil je bijna dwingen te van voor naar achter te luisteren. Als je bij de intro van het eerste nummer niets voelt ben je een aardige koele kikker.


Radical Face – Always Gold


Radical Face – Ghost Towns

Helaas heeft Ben Cooper zijn concerten in Europa net in het begin van dit jaar achter de rug. Wanneer er echter weer data bekend zijn, zal ik erover schrijven.

Because I am going to be here for Forever!