Open top menu
National Geographic Photo Contest

National Geographic Photo Contest

Het is ondertussen al een tijdje 2013 maar ik kom nog steeds mooie compilaties, foto-rankings en muzieklijsten van het jaar 2012 tegen. Zo ook vandaag tijdens de Foto Friday: National Geographic en zijn jaarlijkse foto-wedstrijd.

National Geographic Photo Contest 2012

Jaarlijks doet het tijdschrift Traveler van National Geographic een foto-wedstrijd. Dit jaar was het alweer de 24ste keer dat het tijdschrift zijn lezers uitdaagde om te participeren en foto’s in te sturen. In totaal werden meer dan 12.000 foto’s ingestuurd door 6.615 vershillende fotografen uit 152 verschillende landen. De National Geographic Photo Contest is een flinke contest te noemen dus.

Het is wel gaaf dat je alle 12.000 ingestuurde foto’s kunt bekijken op de website van National Geopgraphic (om precies te zijn hier). Vandaag zal ik mijn favorieten uit de top 10 van de winnaars van de contest weergeven.

Wanneer je overigens van reizen houdt en bijzondere foto’s graag bekijkt kan het een aanrader zijn om een abbonnement af te sluiten op het blad Traveler van National Geopgraphic. Ik heb het blad zelf een halfjaar mogen ontvangen en met veel plezier gelezen. Je kunt het blad nu een jaar lang ontvangen voor slechts 10$ (hier is de aanbieding te vinden).

1: Huset door Michelle Schantz

Viewers Choice - National Geographic

Bovenstaande foto is als mooiste foto gekozen door de lezers en het kijkpubliek van National Geographic. De foto laat een afgelegen huisje zien in Finnmark, een plaatsje in Norwegen. Het is ook mijn favoriete foto: vooral de rust die de foto uitstraalt maakt veel indruk.

2: Underwater Surf door Lucia Griggi

Underwater surf National Geographic

Foto’s beoordelen is natuurlijk enorm subjectief (en maar goed ook). Deze foto is voor mij zo gaaf omdat het hele surfsfeertje en de zee me altijd enorm fascineren. De foto is genomen in Fiji. Wauw!

3: My Balloon door Vo Anh Kiet

Follow-Up Photo contest

Aan de naam kun je al zien dat de foto door een lokale bewoner genomen is. De foto is genomen in Moc Chau, Vietnam en laat drie spelende kinderen zien. De jury vond het een mooi beeld en beloonde de foto met een zilveren medaille.
Ik vind de foto vooral gaaf omdat deze foto heel gaaf laat zien hoe indrukwekkend zwart-wit foto’s kunnen zijn. Het geeft een soort tijdloos beeld weer. Ergens willen we allemaal wel terug naar die tijd dat we nog buiten mert onze vriendjes met een bal of ballonnen aan het spelen waren, of niet?

4: Looking into another world door Fred An

national geographic looking into another world tree colours

De titel van deze foto beschrijft wel goed wat er te zien is. De foto laat slechts een boom zien maar is toch heel bijzonder en veelzijdig. De foto is genomen in Japan, in de Portland Japanese Gardens. De foto is op de vierde plaats van de foto-wedstrijd van National Geographic belandt.

5: Butterfly door Cedric Houin

Winner national geographic foto wedstrijd

De jury van dit jaar heeft ook veel gekeken naar de achtergrond van een foto. De winnaar van dit jaar is namelijk bovenstaande foto van Cedric Houin. Persoonlijk is het niet mijn favoriet maar de achtergrond van de foto is wel heel bijzonder. De foto is namelijk genomen in Afghanistan en laat een familie-situatie zien. Vele stammen moeten weken zonder eten doen en hebben wel veel moderne technologie. Bijzonder.

© Alle copyright en rechten staan op naam van de fotografen of National GeographicTagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<