Open top menu
Music of the Month: September

Music of the Month: September

Vorige maand zat ik met de warme zomerdagen wat krapper met goede nummertjes. Deze maand heb ik een luxeprobleem. Het kiezen van de 5 nummers was lastiger dan de vorige maanden omdat er een groot aantal nieuwe nummers waren bijgekomen en ik redelijk wat inspiratie had opgedaan.

Maar hier komtie dan: The Music of the month: September

Nummer 1: Fitz and the Tantrums – Moneygrabber
De selectie van nummers was iets moeilijker deze maand maar de keuze voor de nummer 1 was snel gemaakt. Fitz and the Tantrums met Moneygrabber verdiende het gewoon door zijn unieke sound en zijn vernieuwendheid. Een beetje Gay mag je het zeker wel noemen maar dat kan op zijn tijd ook geen kwaad als je in de dansstemming bent.

Het is slechts drie jaar terug dat de band Fitz and the Tantrums opgericht werd en in 2010 kwam pas hun eerste album (Pickin’ up the Pieces) uit. Het nummer hieronder haalde nummer 33 in de amerikaanse hitlijst “Rock Songs” en Fitz and the Tantrums hebben ook op mogen treden op ons eigen Lowlands. De opdrichter en zanger van de band heet Michael Fitzpatrick en is nogal een extravagante jongen en je moet er van houden zullen we maar zeggen.
Mijn maand hebben ze in ieder geval goed gemaakt.

Nummer 2: Michael Kiwanuka – I’ll Get Along
Weer een naam die je nog nooit hebt gehoord (neem ik aan). Een man met een heerlijke gevoelige stem en een goede akoestische sound. Bij deze video is toch ook wel te merken hoe lekker het is als een video in HD-kwaliteit is opgenomen. Omdat Michael Kiwanuka helemaal opgaat in zijn muziek is deze live-opname een perfecte weergave van zijn kwaliteiten. Op muziekgebied is er zeker iets wat wij blanke missen, laat ik het een stukje “soul” noemen.

Meneer Kiwanuka is pas 24 jaartjes jong en is geboren in London. Zijn grootste hit is `Home Again´ (luisteren!) en zijn roots liggen in Oeganda. Pas vorig jaar is hij bij het grote publiek doorgebroken en begin van dit jaar mocht hij meedoen aan het programma “Sound of” voor opkomend talent. Aan deze wedstrijd mogen geen bekende namen deelnemen en dat was nu net was Michael tot die tijd helaas nog was: onbekend.
Sinds die tijd heeft hij enkele hits geproduceerd en kunnen we van zijn geweldige stem genieten.

Nummer 3: Johnnygoody – All that I do
Eerder schreef ik een artikel over de Beste Singer Songwriter van Nederland. Toen ik later nog eens naar alle nummers ging luisteren kwam ik dit nummer tegen en voelde ik me schuldig voor Johnnygoody dat ik dit nummer niet in mijn top 5 had meegenomen. Daarom krijgt Johnny nu in de Music of the Month een plaatsje. Wat een heerlijk nummer zeg! Ik twijfel nu ook hoe hoog hij had gestaan tussen de andere Singer/Songwriters. Vooral de manier waarop hij gevoel in woorden legt vind ik erg indrukwekkend.

Luutzen Dijkstra, zijn normale naam is, is opgegroeid in Friesland. Na een tijd in Utrecht gewoond te hebben is hij verhuisd naar de stad waar ik op dit moment ook verblijf: Berlijn! Hij treedt hier ook regelmatig op dus daar moet ik maar even werk van gaan maken. Naast Berlijn heeft hij in zijn leven al vele mooie plekken mogen zien door zijn muzikaal talent: Zo is hij ook delen van zijn leven in New York en London geweest.

(minuut 2:09 = kippenvel)

Nummer 4: Angus & Julia Stone – Monsters
Dit koppel had al veel eerder moeten verschijnen op deze site. Met de nummers Mango Tree en Paper Aeroplane heb ik erg goede herinneringen en muziek van Angus & Julia Stone blijft heerlijk om bij weg te zwijfemelen. Bij veel koppels die een band vormen vind ik de vrouw de sterkere zanger maar de stem van Angus kan mijn nekharen overeind doen staan. Zo relaxed and toch met zoveel passie gezongen.

Dat ze dan ook nog uit Australië (Syndey) komen maakt het allemaal alleen nog maar gaver. Het duo bestaat uit broer Angus en zus Julia Stone. In 2007 brachten ze hun eerste album uit (Heart full of wine). In tegenstelling tot vele andere artiesten op deze site hebben Angus en Julia al wel flinke successen mogen ervaren. Zo hebben ze in Australië de ARIA Music Award mogen ontvangen, deze staat ongeveer gelijk aan een Grammy in Amerika. Binnenkort komt er een volledig arikel over dit geweldige duo!

Nummer 5: Matt Walters – I Would Die For You
Ik had in mijn hele leven nog nooit van Matt Walters gehoord. Er staat onder zijn nummer in Youtube een hele pakkende comment:  “God Bless the youtube sidebar for leading me to this song”. Dit is ook exact de manier waarop ik dit nummer gevonden heb. Tijdens het beluisteren van nummer vier uit deze lijst kwam dit nummer voorbij en het bevalt me zeker! Hou de sidebar dus goed in de gaten want die kan nog van pas komen!
Een tweede feitje over dit nummer is dat de jongen in het filmpje helemaal Matt Walters niet is. Alle reacties over mooie ogen en een knappe man zijn dus helemaal niet op Matt Walters gericht. Gelukkig reageert hij zelf luchtig:

The response to this video has been astounding. I’m not sure who made it or who the guy is in the photo (it’s not me) – but the reaction and flow of love i’ve received from all over the world has been breathtaking and it’s renewed my love for making music.

Leuke kerel wel die Matt. Ook omdat je een nieuw nummer van hem gratis kan downloaden op zijn site. Leuke kerel wel!

 Tagged

1 Comment responses

  1. Avatar
    September 30, 2012

    Michael Kiwanuka kende ik wel al, van Home Again inderdaad, prachtige plaat!

    Reply

<