Open top menu
Music of the Month: Oktober

Music of the Month: Oktober

De winter is weer ingezet, de zon maakt plaats voor de kou en de vrolijke zomermuziek wordt vervangen door de rustigere herfstplaatjes. Ook deze maand heb ik weer geprobeerd de beste nummertjes bij elkaar te zoeken. Verschillende blogs, duitse radiozenders en youtube hebben me daar weer bij geholpen. Zoals gewoonlijk zijn tips altijd welkom en hoor ik graag wat jullie er van vinden.

Music of the Month: Oktober

1. Nona Mez & Milow – Hard Luck Stories

Afgelopen weekend ben ik met mijn ouders bij een concert van Milow geweest en deze man verdiend gewoon een nummer één notering in de alom bekende Music of the Month lijst van LoudNoises. Er zal spoedig nog een artikel volgen van het concert zelf. Het nummer met Nona Mez hoorde ik lange tijd geleden bij De Wereld Draait Door. Het nummer heb ik de laatste jaren regelmatig geluisterd en geeft zo`n heerlijk roadtrip-gevoel. Milow is bij de meeste van jullie bekend maar Nona Mez misschien iets minder. Deze 34-jarige singer-songwriter uit België heet eigenlijk Geert Maris en heeft al vijf albums uitgebracht met zijn typische sound.

2. Passenger – Life’s for the living

De band Passenger kan mij op het moment even niet loslaten. Ik wil ze gewoon helemaal de hemel in prijzen en iedereen vertellen wat een geweldige cd (All the Little Lights) ze hebben gemaakt. Zoals het artikel al verteld zijn bijna alle nummers de moeite waard. Dit keer wil ik het nummer Life’s for the Living laten horen. De tekst “Life is for the living or you are better of death” is natuurlijk een waarheid als een bus. Passenger rocks!

3. Imagine Dragons – It’s Time

Dit nummer kwam ik tegen op een blog die ik regelmatig bekijk. Listen-to-this-now is een blog die zich volledig richt op muziek en alle andere onzin achterwege laat. De nummers spreken mij bijna altijd aan en passen vaak wel in de stijl van LoudNoises. Ik denk dat er wel vaker een nummertje van Listen-to-this-now-blog voorbij gaat komen.
Over de band: Imagine Dragons is sinds 2008 bij elkaar en komt uit Las Vegas. Grappig genoeg is de naam Imagine Dragons een anagram maar wordt niemand verteld wat de originele woorden moeten zijn. Dit jaar werd het bovenstaande nummer It’s Time genomineerd voor een MTV Video Music Award (Best Rock Video). Ik denk dat we nog wel meer van deze band gaan horen.

4. John Butler Trio – Better than

De laatste twee nummertjes komen uit het mooie land Australië. Ze komen uit Fremantle, één van de mooiste plekken van Ozzi. John Butler Trio is al sinds 1998 samen en de naam stamt af van de oprichter: John Butler. Het album Grand National, uit 2007, bevat het bovenstaande nummer Better Than. Een lekker funky nummertje die live helemaal goed klinkt. Hoe John Butler zelf in het begin met die gitaar speelt is ook super om te zien.

5. Xavier Rudd – Spirit Bird

Het nieuwe album van Xavier Rudd heeft wederom de mooie wereldse klanken. De natuur staat weer centraal en de aboriginal-sound komt regelmatig terug. Naast het nummer Follow the Sun is ook Spirit Bird een typisch “rudd-nummertje”. De Paul Simon-achtige sound is erg uniek voor deze tijd. Ik kan er keer op keer weer van genieten en hoop ooit terug te gaan naar Australië om deze muziek nogmaals te beleven.Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<