Open top menu
Music of the Month: November

Music of the Month: November

Het is weer zover: de maandelijke Music of the Month is weer samengesteld en hieronder terug te vinden.
Dit keer zijn er enkele relatief onbekende artiesten bij (Katie Herzig, Youth) maar ook weer enkele bekende jongens (Ben Howard, Fritz Kalkbrenner) van de partij.
Enjoy!

1. Of Monsters and Men – Mountain Sound


Ik krijg simpelweg geen genoeg van de stemmen van Of Monsters and Men. Deze band komt uit Ijsland, wat ergens wel toevoegt aan het hele plaatje. Of Monsters and Men is winnaar van de 2013 European Border Breakers Award. Het bekendste nummer Little Talks kwam al naar voren in het artikel over ARD-Morgenmagazin. Het nieuwe album wat in de zomer van dit jaar uitgekomen is, My Head is an Animal,  is ook zeker de moeite waard!

2. Fritz Kalkbrenner – Get a life

Af en toe een lekkere dansplaat hoort ook in de Music of the Month thuis. Fritz Kalkbrenner heeft net zijn nieuwe album uitgebracht met de naam Sick Travelling. Net als zijn broer Paul Kalkbrenner is Fritz erg populair in de clubs over de hele wereld. Hier in Berlijn komen zijn nummer ook regelmatig voorbij. Het nummer Facing the Sun was natuurlijk ook een wereldplaat. Het is heerlijk dat beide jongens geweldige sounds vinden en dan ook nog de perfecte tekst erbij zoeken. Mijn advies is om het album Sick Travelling op standje sambal in je auto te draaien en lekker op de snelweg te rijden met je ramen open. Ook in de winter!

3. Katie Herzig – Lost and Found

Dit nummer heeft vooral een verschrikkelijk lekker refrein. Beetje de stijl van Radical Face waarin ook deze meeslepende tonen naar voren komen. Katie Herzig is een afgestudeerde journalist die ook een prima nummertje kan spelen. In 2004 kwam haar eerste solo-album uit met de naam Watch them fall . Later in 2008 kwam haar album Apple tree en vele nummers van dit album zijn gebruikt in series als Greys Anatomy en Bones. Grey Anatomy is ook waar ik voor het eerst een nummer van Katie Herzig mocht aanhoren.

4. Daughter – Youth

Twee van deze korte woorden kunnen nogal voor verwarring zorgen. Het gaat om de band Daughter met het nummer Youth. Het nummer werd onder andere gebruikt in een reclame van een Norweegse vliegmaatschappij. De band Daughter is pasi n 2010 tot stand gekomen en we moeten nog wachten op hun debuut-album. De band gaf in een interview aan dat ze deze in het begin van 2013 uit willen brengen. Het nummer Youth is in ieder geval een goed voorteken.

5. Ben Howard – Call me Maybe

Het blijft geweldig om te zien hoe een goede artiest een nummer totaal in zijn eigen stijl te zien spelen. Ben Howard veranderd het origineel van Carly Rae Jepsen, en maakt er met zijn gitaar een echt Ben-nummertje van. Het nummer Call me Maybe is een erg populair nummer om te coveren. Het is best de moeite waard om op youtube eens te kijken naar de verschillende covers die er rondzwerven. Over Ben Howard: op 13 December mag ik deze held weer gaan aanschouwen in Berlijn. Via zijn blog kwam ik een nieuw nummer tegen, genaamd “esmeralda“.Tagged

1 Comment responses

  1. Avatar
    December 02, 2012

    Ik krijg ook maar geen genoeg van Of Monsters And men!! Echt liefde voor de band.

    Reply

<