Open top menu
Music of the Month: Mei

Music of the Month: Mei

Na een drukke week kwam de Mixtape van de Week iets te laat en nu kan ik ook op pas op de vierde Juni de Music of the Month plaatsen. Daarom ga ik extra mijn best doen om het goed te maken met vijf echte knallers.Deze maand staan in de Music of the Month nummers van Gianluca Bezzina, Suede, San Cisco, The Airborne Toxic Event en Josh Pyke.

1. Daft Punk – Get Lucky (San Cisco)


Dit nummer is jullie allemaal al bekend en kwam ook naar voren in de Mixtape van de week van Oliver Schories en Oliver Koletzki. Daarom heb ik ervoor gekozen om een hele sterke cover van San Cisco te presenteren. San Cisco is een Australische band en komt uit Fremantle (mijn lievelingsplek in Australie). Vooral het refrein van het nummer Get Lucky komt goed door wanneer het door een gehele band gespeeld wordt. En ik moet heel eerlijk toegeven dat ik gewoon een uur naar het drummertje kan kijken. Vrouwen die drummen…geniaal!

2. The Lumineers – Flowers in your hair


The lumineers blijven natuurlijk geweldig. Ze kwamen eerder al naar voren op LoudNoises met het nummer Stubborn Love en een tijdje geleden hoorde ik het nummer Flowers in your Hair en dit is ook weer nummertje die ik jullie niet wil ontnemen. De sound die wat weg heeft van Bob Dylan en de heerlijke tweestemmige stukken maken The Lumineers echt één van mijn favoriete bands van dit moment. Jammer dat het nummer zo kort is anders had ik hem sowieso op nummer 1 gezet. The Lumineers, you rock!

Be in my eyes, be in my heart.

3. The Airborne Toxic Event – Changing


The Airborne Toxic Event is een band uit Amerika en is opgezet in 2004 door Mikel Jollett en Daren Taylor. In 2006 werden ze door het blad The Rolling Stone in de list van Myspace-Top-Bands geplaatst en sindsdien gaat het eigenlijk heel goed met The Airborne Toxic Event. Nummers als Timeless, Gasoline, Wishing Well en ook het nummer hierboven Changing hebben een lekkere eigen sound.

4. Gianluca Bezzina – Tomorrow


Normaal ben ik totaal geen fan van het songfestival en ik zou dit nummer ook niet zo snel gevonden hebben als ik niet op de leuke blog van Rosalie terecht kwam. In haar Music of the Week nummertje 64 (!!!) kwam ik dit nummer tegen en het luitstert zeker lekker weg. Neem eens een kijkje op The Smell of a Crayon wanneer je nog meer muziekinspiratie wilt opdoen. Over het nummer “Tommorow”  kunnen we zeggen dat de zanger Gianluca Bezzina uit Malta komt en dit landje vertegenwoordigt heeft op het Songfestival. Het is een lekker swingend plaatje voor de zomer, als die binnenkort nog een keer om de hoek komt kijken.

5. Josh Pyke + Passenger – What you’re thinking


Het moet bijna wel vervelend worden als je geen groot fan bent van Passenger maar ik kom elke keer weer toffe duets en mooie nummers van Mike Rosenberg tegen. Dit nummer heet What You’re Thinking en is opgenomen samen met Josh Pyke. Deze zanger kende ik al van mijn tijd uit Australie en heeft een heerlijke stem en ook enkele hele goede nummers uitgebracht. Ik zal er binnenkort een paar op een rijtje zetten.Tagged

1 Comment responses

  1. Avatar
    June 05, 2013

    Jaaa, The Lumineers blijven echt mooi!

    Reply

<