Open top menu
Music of the Month: July

Music of the Month: July

Last day of the month = Music of the Month.

In dit maandelijks artikel schrijf ik over de muziek die ik die specifieke maand tegen ben gekomen. Als fanatiek “muziekzoeker” kom ik maandelijk heel veel nieuws tegen. Eén keer per maand komt er dan een Top-5 op Loud Noises en kunnen jullie meegenieten. Uiteraard probeer ik nummers te vinden waar ik verder nog niet over geschreven heb.

Reacties en suggesties zijn altijd welkom.

1. Passenger – Patient Love
Dit nummer heeft eigenlijk al wat aandacht op mijn facebook gekregen maar niet op deze site en het is een nummer wat ik enkele maanden ken maar nog steeds elke dag met kippenvel kan luisteren. Superstem, super baslijn, super plaat! De band Passenger is verder niet zo bekend maar is zeker de moeite waard om eens wat meer tijd in te steken.

De britse band is in 2003 gestart door twee jongens Andrew en Mike. Ze hebben de laatste jaren veel albums uitgebracht waaronder één genaamd: “All the little lights” van dit jaar.

2. The Lumineers – Ho Hey
Dit nummer kwam ik tegen op één van de muziekblogs die ik af en toe check omdat er erg veel goede muziek op staat. Marchingon-The beat is een muziekblog wordt bijgehouden door Melissa en over haar smaak kan niet moeilijk gedaan worden. Zo ook dit nummer van de Lumineers. Heerlijke plaat zeg!

De Lumineers zijn een Trio uit New York City: Wesley, Jeremiah en Neyla. Op hun officiele website is de biografie van de band te lezen en het is mooi om te zien dat deze band het niet makkelijk heeft gehad en ook niet bij elkaar gezocht is zoals vele andere bands (Linkin Park bv.). Het nummer hoort heerlijk weg en ik hoop nog meer van ze te horen en er binnenkort een volledig artikel over te schrijven.

3. Klangkarussell – Sonnentanz
Een beetje afwisseling kan niet kwaad. Beetje electronisch met een heerlijk saxafoontje erbij. Sonnentanz is een prima zomerplaatje voor op een terrasje met een biertje in de hand. Deze DJ komt uit Oostenrijk en heet eigenlijk Tobias R. maar zijn artiestennaam is dus Klangkarussell.

4. Johnossi – Man must dance
Deze band heb ik voor het eerst gehoord in een kroeg in Berlijn. Ik liep anar de DJ en vroeg welk nummer er op dat moment aanstond en hij ver Het nummer Man Must Dance is lekker toegankelijk en latere nummers als “From peoples heart” en “family values” zijn ook erg lekker om te luisteren.

Het Zweedse duo heeft een album met de gelijknamige titel Johnossi uitgebracht. De jongens met de Scandinavische namen Engelbert en Bonde leerden elkaar kennen toen ze respectievelijk 12 en 15 jaar oud waren. Vanaf die dag hebben ze samen muziek gemaakt en het resultaat mag er wezen!

5. Marco Mahler – Hike the Lake
Een heerlijk instrumentaal nummertje mag eigenlijk ook niet missen in dit lijstje. Marco Mahler zorgt voor een geweldige plaat met Hike the Lake. Marco Mahler is een “sculptor” die gespecialiseerd is in moderne kunst maar hij vindt het leuk om er ook wat muziek bij te maken. Zijn laatste album heet Laptop Campfire Speed en is in 2010 uitgekomen.

 

Hopelijk zijn de nummers bevallen. Heb je nog tips of suggesties? Laat ze hieronder even achter!

 Tagged

1 Comment responses

  1. Avatar
    September 27, 2012

    Man must dance komt me wel een beetje bekend voor, alleen even geen idee van wie/wat. Wel fijne muziek!

    Reply

<