Open top menu
Music of the Month: Juli 2013

Music of the Month: Juli 2013

Het is weer tijd voor een Music of the Month. Best een bijzondere want het is precies een jaar geleden dat ik voor het eerst een music of the month plaatste. Toen begon mijn liefde voor Passenger en nu staan er 5 veel minder bekende artiesten in het lijstje.

1. Josh Ritter – A Certain Light


Bij sommige nummers ben je gewoon meteen verkocht. Het nummer A Certain Light van Josh Ritter past in dat plaatje. Twee man met hun gitaar en dan de lekkere kalme stem van Josh Ritter erbij. In 2006 werd Josh uitgeroepen tot de 100 beste singer-songwriters ter wereld door het Paste Magazine. Hij is geinspireerd door Johnny Cash en Bob Dylan en dit komt ook wel naar voren in zijn nummer A Certain Light.

2. Amos Lee – Colors

Een bekend nummer maar toch de moeite waard om deze live-versie nog even te plaatsen. Amos Lee is een 36 jarige gitarist uit die geboren is in Philidelphia en zijn echte naam is Ryan Anthony Massaro. Zijn nummers Keep it Loose and Keep it Tight en de bovenstaande Colors laten horen wat voor heerlijke stem en sound deze Amos Lee heeft. Echt een artiest om meer nummers van te luisteren!

3. Patty Griffin – Rain

Patty Griffin krijgt met haar album American Kid betere reviews dan bijna elk ander album wat in 2013 uitgekomen is. Patty Griffin draait al heel wat jaartjes mee en haar eerste album Living With Ghosts kwam in 1996 uit. Ze was toen 32 jaar oud en best een laatbloeier. Het nummer Rain doet me een beetje denken aan de sound van Alanis Morisette en er zit vooral erg veel gevoel in de stem van deze Patty Griffin.

4. Fort Frances – Falling Down

Fort Frances is een Amerikaanse indieband uit Chicago. Hun album bevat als eerste track het bovenstaande nummer Falling Down. Op de website kun je meer informatie vinden over de band Fort Frances, hun optredens en ook enkele nummers luisteren.

5. Tom Odell – Another Love

Wanneer een nummer als Another Love gecoverd wordt in een vrij sterke dance-versie hoor je, zeker in de zomer, het origineel eigenlijk bijna niet. Daarom voelde ik me verplicht om deze geweldige versie van het origineel van Tom Odell in deze music of the month te plaatsen. De versie is live voor KCRW en vanaf 1:50 gaan de haartjes op mijn arm elke keer opnieuw omhoog staan. Dat stuk hoor je overigens in de remix van Zwette ook niet voorbij komen. Another Love is een wereldplaat!Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<