Open top menu
Music of the Month: February

Music of the Month: February

Alweer is er een maand voorbij gevlogen. We wachten allemaal op de lente maar de kou blijft nog hangen en de sneeuw blijft nog vallen. Vandaag is het gelukkig weer Music of the Month en kun je binnen even genieten van enkele lekkere plaatjes op LoudNoises.

Het blijft moeilijk om steeds met nummers te komen die enerzijds nieuw en verrassend zijn, maar anderzijds ook echt goed zijn. Het muzieklijstje van deze maand bestaat uit nummers van Passenger, Splendid, Benjamin Francis Leftwich, Angels and Airwaves en The Kills. Have fun!

1. Passenger – Golden Leaves


Natuurlijk mag deze maand het recente nummer van Passenger niet ontbreken. Golden Leaves is geweldig opgenomen met een strijkorkest en klinkt weer geweldig als gewoonlijk bij Mike Rosenberg. Afgelopen maand was ik natuurlijk ook bij het concert van Passenger en mijn liefde voor zijn muziek is alleen maar grote geworden. We wachten op de nieuwe cd van Passenger.

2. Angels and Airwaves – Distraction


Dit nummertje hoort in dit lijstje als ode aan Blink 182. De gitarist van Blink 182 (Tom Delonge) heeft zijn eigen bandje opgericht en dit nummer Distraction is voor een stukje nostalgie voor Blink 182 fans. Ik was fan op de middelbare school en de typische sound is nog steeds in de liederen van Angels and Airwaves te horen. Ben benieuwd naar jullie mening!

3. Benjamin Francis Leftwich – Don’t Go Slow (Acoustic)


Benjamin Francis Leftwich is nog maar een jong kereltje van 23 die pas in 2011 zijn debuutalbum heeft uitgebracht. Hij groeit op met muziek van de Rolling Stones, Nina Simone en Bob Dylan. Zijn muziek heeft een eigen stijl en ik vind een ander nummer van Benjamin, Atlas Hands genaamd, ook heel erg lekker om te horen.

4. Splendid – Again


Het moet ook niet alleen maar gitaarmuziek worden op LoudNoises. Hier is dan een lekker raggae-achtig nummertje van de band Splendid. Het nummer heet again en zwingt lekker mee. Het is vooral heerlijk om te zien dat hij zelf beide stemmen inzingt, dit is voor mij het mooie van filmpjes op Youtube. Splendid is een Nederlandse bandje uit Den Haag en doet al best en tijd mee in de muziekwereld. Ze zijn opgericht in 2001 en de hoofdman die je in de video ziet heet Patrick Schmitz.

5. The Kills – Future Starts Slow


Dit nummer van The Kills valt ook weer in een andere categorie. Vooral een hele toffe versie live met zijn tweeen. The Kills zijn een indie-rockband uit Florida en zijn op de goede weg naar bekendheid.Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<