Open top menu
Music of the Month December: Kerstmuziek special

Music of the Month December: Kerstmuziek special

Dit keer een vervroegde Music of the Month. Je hebt niet zoveel aan kerstnummers wanneer je ze pas te horen krijgt aan het einde van December.

Het is de mooiste tijd van het jaar en deze muziek laat je echt in het sfeertje komen. Merry Christmas.

1. Chris Rea – Driving home for Christmas

Dit is absoluut het enige kerstnummer wat ik het hele jaar kan horen. Ook al heeft het nummer van Chris Rea ook het beetje cliché kerstsfeertje over zich heen, driving home for christmas is wel anders dan vele andere. Het nummer is in 1988 gemaakt en heeft nooit echt hoge noteringen in de hitlijsten gekregen. In 1988 kwam hij op nummer 53 binnen en later werd hij nogmaals uitgebracht in 2007, toen kwam Chris Rea niet hoger dan nummer 33. Wel staat het nummer elk jaar in ongeveer alle Top 1000 hitlijsten.

2. Band Aid – Do they know its Christmas Time


Het is altijd mooi om veel verschillende artiesten samen een lied te horen zingen. De verschillende stemmen en de combinaties van artiesten leveren geweldige muziek en mooie beelden op. Daarbij komt nog dat het in een dergelijk geval ook meestal nog voor een goed doel is. Band aid bestond onder andere uit Bono, Phill Collins, George Michael, Jody Watley en Sade. Later is dit nummer ook uitgevoerd door artiesten van onze generatie. Daar waren Chris Martin, Chris Rea, Kylie Minogue, Bono, Freddy Mercury en vele andere. Leuk om het verschil te zien.

3. Andy Williams – It’s the most Wonderful Time of the Year

Een echte gouwe ouwe. Andy Williams is altijd een geliefd geweest omdat hij van 1962 tot 1971 zijn eigen televisie-programma had. Daar kwam dit nummer natuurlijk ook jaarlijks voorbij. Zijn nummer is naar mijn mening het cliché onder de kerstnummers. Het is allemaal een beetje te perfect maar brengt je wel in de kerststemming. Deze fijn man verdient ook een extra plaatsje in de kerstlijst van dit jaar: Andy Williams is namelijk op 25 september van dit jaar overleden.

4. Bryan Adams- Christmas Time

Bryan Adams is een echte Canadees en is bekend geworden met nummers als Everything I Do en Summer of 69. Hij heeft ook een kerstnummer geschreven en dit nummer had nog best succes ook. Christmas Time had succes over de hele wereld en staat meestal nog in de hitlijsten met kerstnummers. Bryan zelf is ondertussen over de 50 maar maakt nog steeds muziek. (Ps. Sorry van het slechte filmpje maar deze was niet makkelijk te vinden).

5. Boney M – Mary’s Boy Child

Let op: Nummer even doorspoelen tot 00:50.
Boney M verdiend natuurlijk altijd een plaats in elke lijst met muziek. Bobby Farrell is helaas in 2010 overleden maar was echt een geweldige verschijning. Nummers als Rivers of Babylon en Daddy Cool hadden hoge hitnoteringen maar Boney M heeft er zelf nooit veel geld van terug gezien. De band blijkt ook een kerstnummer gemaakt te hebben: Mary’s boy child.Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<