Open top menu
Music of the Month: August

Music of the Month: August

Einde van de maand alweer dus tijd voor “music of the month”. Alleen heb ik schandalig weinig artikelen geschreven deze maand. Ik ga me maar verschuilen achter het feit dat het eindelijk goed weer was en ik geen zin had om achter mijn computer te zitten.

Hier dan toch de vijf nummertjes van deze maand. Een paar lekkere nummers die ik al wat langer ken en wat nieuwe ontdekkingen. Enjoy!

1. Howie Day – Collide
Dit nummer verdiend gewoon een eerste plaats omdat hij mij nog nooit is gaan vervelen. Misschien kennen jullie het nummer al maar voor degene die het niet kennen weet ik bijna zeker dat het wat toevoegt aan je muziek-bibliotheek. Howie Day is een band uit Amerika en ze brachten dit nummer uit in de zomer van 2004. Echte hele hoge noteringen hebben ze nog niet gerealiseerd maar voor mij doet: “Even the best fall down sometimes” voldoende.

2. First Aid Kit – When I grow up
In tegenstelling tot bovenstaand nummer hoorde ik dit plaatje wel afgelopen week voor het eerst. De zusters Johanna uit Zweden zetten een gevoelig nummer neer waarvan je moet houden. Persoonlijk kan ik er wel wat mee. Het duo is begonnen met het schrijven van nummers in 2007 en hebben vooral succes in hun thuisland. Van mij mag het wel overkomen naar Nederland.

3. Radical Face – Severus and Stone
Het artikel van een tijdje terug gaf al te kennen dat ik redelijk groot fan ben van Ben Cooper. Dit nummer had ik echter nog niet genoemd en is zeker een toppertje. Lees voor alle info over Radical Face het artikel.

 

4. Caroline Liar – Show me what I am looking for
Ook dit nummer kwam ik wel echt deze maand pas tegen en luistert zeker lekker weg. Caroline Liar klinkt als een vrouwennaam maar de oprichter van de band Chad Wolf is toch echt een Amerikaanse kerel. Dit nummer is uitgebracht in 2009 maar kwam nu pas onder mijn aandacht door een verzamel cd die ik luisterde.

5. Snow Patrol – New York
Ook een redelijk bekende band maar misschien een nummer wat we niet allemaal kennen. Rustig maar zeker heel sterk. De stem van meneer Gary Lightbody is natuurlijk werelds. Ondertussen hebben ze wereldwijd tien miljoen albums verkocht dus misschien toch de moeite om eens een paar nummertjes te beluisteren 🙂

 

Tips zijn altijd welkom!Tagged

2 Comment responses

 1. Avatar
  August 31, 2012

  First Aid Kit is echt mooi ja!

  Reply

 2. Avatar
  September 27, 2012

  Hé, nummer vier, nooit geweten van wie die was. Nu dus wel, top! Zet ‘m direct op mijn lijstje. En die van Snow Patrol is mooi inderdaad.

  Reply

<