Open top menu
Mixtape van de week: Alex Cruz

Mixtape van de week: Alex Cruz

Tussen alle bekende Duitse DJ’s door stuit ik gelukkig ook nog regelmatig op wat Nederlands talent. We hebben natuurlijk genoeg talent rondlopen in ons kikkerlandje en vandaag staat de Amsterdamse Alex Cruz centraal in de Mixtape van de Week.

Alex Cruz

Alex Cruz is een jonge Nederlandse DJ die nog niet zoveel naamsbekendheid heeft. Zijn mixtapes op Soundcloud worden echter wel goed beluisterd en hij heeft daar dan ook in korte tijd meer dan 5000 fans opgebouwd. De mixtapes van Alex Cruz zijn erg melodisch en luisteren heerlijk weg. Er komen veel covers voorbij en er worden veel verschillende instrumenten gebruikt. Een voorbeeld is het nummer Ein glucklicher tag waar de saxofoon op een mooie manier naar voren komt.

Alex Cruz DJDe Nederlandse DJ Alex Cruz

Kort interview met Alex Cruz

DJ Alex Cruz was erg enthousiast om wat vragen te beantwoorden en mee te werken aan dit artikel. Ik vroeg hem vooral naar zijn muziekvoorkeur en zijn favoriete optredens en hij gaf de volgende reacties:

  • Wanneer begon je DJ-carriere? Op mijn 18e begon ik en mijn eerste optreden was in een club in de buurt. Ik was erg nerveus en na afloop kon ik niet slapen door de adrenaline die nog steeds door mijn lijf gierde.
  • Bespeel je andere instrumenten? Een beetje gitaar, toetsen en ik ben gek op percussie.
  • Favoriete DJs op dit moment? Dj Dimitri, Robin Schulz, Worakls en Joris Delacroix
  • Favoriete Mixtape op LoudNoises? Alle Farben (klik hier)
  • Favoriete Mixtape van jezelf? Deep & Sexy Podcast November 2013
  • Doe je nog andere sporten: k hou onwijs van sporten. “Ik voetbal en zwem in vereniging verband. Daarnaast fiets en schaats ik regelmatig. En vind ik het fantastisch om de olympische spelen te bezoeken. Ik ben in turijn en vancouver geweest en de gehele sfeer op de spelen vind ik fantastisch om mee te maken.Sporters die er alles aan doen wat in hun vermogen ligt om hun doel te bereiken. Passie voor een doel. Ik denk dat het wellicht vergelijkbaar is met djs’ s  producers die er alles aan proberen te doen om hun doel te bereiken”

Aan het einde van het korte interview vroeg ik of Alex Cruz verder nog wat kwijt wilde. Uit zijn antwoord komt naar voren hoe enthousiast en “down to earth” deze DJ is:

“I received a video lately of people dancing at a home party on my track ‘Ein glucklicher tag’. Even the oldest man on the party, a grey old men’ was making fantastic moves on my track. Great to see that so many People share these kind of messages with me. A big inspiration it is for me and great to see so many People enjoy my music and podcasts”

Alex Cruz DJOptreden van Alex Cruz in Fuel Beachclub

Deep & Sexy Podcast November 2013

Net als Alex Cruz zelf, vind ik persoonlijk ook zijn mixtape: Deep & Sexy Podcast November 2013 de sterkste uit de reeks van Deep & Sexy Podcasts. De reeks loopt al sinds Augustus en kortgeleden is dan ook de Januari-mixtape op Soundcloud verschenen. De mixtape is hieronder te vinden en lekkere remixes van Paul Kalkbrenner, Robin Schulz, Klangkunstler en Solomun voorbij. Geniet van de mixtape van Alex Cruz.

Meer informatie over Alex Cruz kun je terugvinden op zijn facebook site of zijn soundcloud-profiel. Ik verwacht persoonlijk dat we nog veel zullen horen van de Amsterdamse DJ Alex Cruz.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/118846101″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/110227392″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<