Open top menu
Mixtape of the week: Zwette – Summer Melodies

Mixtape of the week: Zwette – Summer Melodies

Het weer is jammer genoeg weer in een klein dipje terecht gekomen maar we gaan desondanks proberen op een goede manier het weekend te beginnen. Wederom ben ik uitgekomen bij een mixtape van een DJ uit Duitsland: Summer Melodies van DJ Zwette.

DJ Zwette

De uit Kölleda afkomstige Stephan Zeiße is al sinds 1998 achter de draaitafel actief en is er sinds die tijd niet meer weg te slaan. DJ Zwette heeft al sinds zijn beginjaren een speciale liefde voor house-muziek en dit is ook in zijn mixtape Summer Melodies terug te horen.
Dj Zwette

Voorspoedige loopbaan

Nadat DJ Zwette in het begin van zijn carriere een periode in enkele clubs heeft mogen draaien, krijgt hij tussen 2003 en 2005 de mogelijkheid om met enkele grote namen als Lexy & K-Paul en Milk & Sugar op het podium te staan. Dit werpt zijn vruchten af en Stephan krijgt verschillende optredens aangeboden. In het begin vooral in Duitsland maar later ook in de omliggende landen, Amerika en zelfs Australie. Nu is DJ Zwette niet meer weg te denken uit de dance-scene.

Mixtape Summer Melodies

De laatste jaren is er steeds meer Jazz terug te vinden in de platenkoffer van DJ Zwette en kenners noemen zijn stijl Jazzy-Disco-House. Summer Melodies is een mixtape met veel melodie, zang en verschillende instrumenten. Tijdens 71 minuten komen onder andere nummers van Angus & Julia Stone, Tracy Chapman en Parov Stelar voorbij. Het is naar mijn mening een geweldige mixtape met veelzijdige muziek en vele zomerse remixes.

Zoals DJ Zwette zelf schrijft in de beschrijving van deze mixtape:

Der Sommer ist endlich da und ich hab für Euch ein paar schöne Nummern für selbigen in einen Mix gebracht.. ☼ ♫ ♪
(Vertaling: De zomer is eindelijk daar en ik heb voor jullie een paar goede nummertjes)

DJ Zwette
DJ Zwette achter zijn draaitafel

Xavier Rudd en Passenger

Wanneer je naar het profiel van Zwette op Soundcloud gaat is het niet zo moeilijk om uit te vinden hoe ik op deze DJ terecht ben gekomen. De laatste tijd heeft DJ Zwette namelijk enkele hele gave remixes gemaakt van onder andere Xavier Rudd en Passenger. Daarnaast is zijn bekendste remix van dit moment waarschijnlijk Another Love van Tom Odell, deze was vorige week ook te horen in de mixtape van Klingande.

Gratis downloads

De Facebook-site van DJ Zwette loopt de laatste tijd vol met likes. Dit is niet zo gek want al zijn nummers en remixes zijn daar gratis te downloaden. Persoonlijk vind ik het heel gaaf om te zien dat Stephan Zeiße nog dicht bij zijn fans staat: Hij geeft bijvoorbeeld nog persoonlijk antwoord op iedereen die op Soundcloud naar een track-id vraagt. Leuk om te zien.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93542543″ params=”” width=” 80%” height=”166″ iframe=”true” /]

DJ Zwette 547623_427948367298123_1246458071_nTagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<