Open top menu
Mixtape of the week: Solomun

Mixtape of the week: Solomun

Op het moment dat dit artikel online komt lig ik mijn roes uit te slapen in een tentje op het Melt-Festival. Er komen op Melt verschillende grote namen als Oliver Koletzki, AndHim en Wankelmut maar een DJ waar ik me ook zeker op verheug is Solomun.

Solomun

Mladen Solomun is geboren in Bosnië maar is opgegroeid in het Duitse Hamburg. Samen met Adriano Trolio heeft Solomun in 2006 het muzieklabel Diynamic opgericht. Dat Solomun een Dj van formaat is kwam ook wel naar voren tijdens een verkiezing van het Britse blad Mixmag. Solomun werd gekozen als beste Dj van het jaar. De mix van Techno, House en veel melodie die Solomun in zijn sets gebruikt valt niet alleen in de smaak bij Mixmag maar ook bij vele feestgangers.

solomunmainKing Solomun(© mixmag.net)

Optreden op Melt

Solomun is een veel gevraagde dj en staat daarom op veel grote festivals. Zoals gezegd staat Mladen dit weekend op Melt dus kan ik hem voor het eerst met eigen ogen aanschouwen. Verder is hij Duitsland en Nederland ook regelmatig te aanschouwen. Hij zal onder andere op Welcome to the Future op 27 Juli in Amsterdam en in Belgie op Tomorrowland aanwezig zijn. Je kunt het beste zijn Facebook en Resident Advisor in de gaten houden wanneer je hem wilt volgen.

solomunMladen Solomun achter zijn mengpaneel (© blog.interview.de)

Kackvogel

Het nummer Kackvogel van Solomun heeft echt één van de geniaalste clips die ik in tijden heb gezien. De oude man gaat helemaal los en ik kan enorm genieten van zijn dansmoves. Het nummer zelf heeft naar mijn mening een beetje een gebrek aan een climax maar door de superclip blijf je toch kijken. Oordeel hieronder zelf.

De Mixtape Diynamic Radioshow March 2012

De mixtape van vandaag is al best oud, in Maart 2012 heeft Solomun hem online gezet. Net als vele nummers en sets van Solomun komt ook in deze Diynamic Radioshow veel instrument, zang en melodie. Dat de mixtape bijna 200.000 keer geluisterd is en 4800 likes heeft zegt wel veel. Hoogtepunten zijn naar mijn mening Kavinsky met Nightcall (van de film Drive) die rond minuut 56 voorbij komt en het nummer Love Light van Stevie Wonder in een remix van Soul Clap (minuut 27)  is ook heerlijk. Hieronder is de mixtape te luisteren.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/39881394″ params=”” width=” 80%” height=”166″ iframe=”true” /]Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<