Open top menu
Mixtape of the week: Paul Kalkbrenner

Mixtape of the week: Paul Kalkbrenner

Na enkele maanden elke vrijdag een mixtape of the week gepost te hebben, bedacht ik me dat ik de grote man Paul Kalkbrenner nog helemaal niet besproken heb.

Paul Kalkbrenner

Aangezien hij geboren is in 1977 is Paul Kalkbrenner één van de oudere Dj’s die voorbij komt in de Mixtape van de Week. Ook al werd Paul geboren in Leipzig, hij groeide op in Berlijn. Met zijn 36 jaar en een lange staat van dienst als DJ is hij een echte veteraan op het gebied van House en Techno. Meer dan 10 jaar geleden, in 2001 kwam zijn eerste eigen album Superimpose uit en nu is hij één van de bekendste Dj’s ter wereld.

kalk2Paul Kalkbrenner aan het werk (© trndmusik.de)

Berlin Calling

De grote bekendheid van Paul Kalkbrenner kwam tussen 2008 en 2009. Het nummer Sky and Sand heeft over de hele wereld veel bekendheid gekregen. Ook de film, waarin Paul Kalkbrenner als DJ Ickarus speelt, heeft hem veel fans en bekendheid opgeleverd. In de film speelt Kalkbrenner een verslaafde DJ die door de wereld tourt en bijzondere dingen meemaakt. Het verhaal van de film is vrij eenvoudig maar doordat de muziek van Kalkbrenner een hoofdrol speelt echt een klassieker.

paul-kalkbrenner-2010-02-002Berlin Calling (© eventim.de)

Mixtape Click in Hamburg

De Mixtape is opgenomen in Hamburg en laat weer echte ouderwetse Kalkbrenner-sounds horen. Als iemand een eigen sound heeft is het Paul Kalkbrenner en dat komt in deze mixtape/liveset heel goed naar voren. Voor meer informatie kun je terecht op de Facebook of website van deze geweldige DJ.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/102426715″ params=”” width=” 80%” height=”166″ iframe=”true” /]Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<