Open top menu
Mixtape of the week: Olivier Weiter

Mixtape of the week: Olivier Weiter

Afgelopen weekend werd in Utrecht het Mumbai-kleurenfestival georganiseerd. In Fort Vechten werd het een kleurrijk feestje met een gezellig publiek en veel kleurenpulver. Op voorhand had ik de line-up van Mumbai nog niet bekeken maar deze bleek een stuk beter dan verwacht. Vooral Olivier Weiter draaide een heerlijke set. Daarom is hij vandaag aan de beurt in de Mixtape of the Week.

Olivier Weiter

De echte naam van Olivier Weiter is Roel Varkevisser en hij is geboren op 8 juni 1987. De lange dj wordt ook wel de “House music’s Shaman” genoemd en draait al een aantal jaartjes mee in de muziekwereld. Zijn eerste draaitafel haalde Roel Varkevisser toen hij 19 jaar oud was. Zijn grote idolen zijn John Digweed, Hernan Cattaneo en Nick Warren. In Nederland is Olivier Weiter een graag geziene gast op festivals in Amsterdam en omgeving. Maar dat we het hier niet om een kleine regionale dj hebben komt wel naar voren in het feit dat hij dit weekend op Mysteryland staat.

Mumbai Olivier WeiterOlivier Weiter op het Mumbai Color Festival (© X-Sense Events)

Mood-uplifting electronic music

Naast grote festivals als Time Warp en Mysteryland is Olivier Weiter ook regelmatig te vinden op kleinere festivals als Pleinvrees en Thuishaven. Daarnaast is Olivier ook al meerdere malen in Berlijn geweest om te draaien: Hij stond al in Kater Holzig en Wilde Renate. De muziek van Olivier Weiter wordt omschreven als “Mood-uplifting electronic music” en dit is een vrij goede omschrijving van zijn sets. Zijn muziek is afwisselend, melodisch en werkt bij mij inderdaad “mood-uplifting”. Dat ik daarin niet de enige ben bleek afgelopen weekend op het Mumbai Color Festival wel.

Olivier Weiter A Day at the parkOlivier Weiter op het festival A Day at the Park

Mixtape: Shoeless Open Air at Ruigoord

Olivier Weiter speelde in het begin van vorige maand (13 Juli) op de Shoeless Open Air in Amsterdam. Shoeless is een festival waar letterlijk iedereen “shoeless” uit zijn dak mag gaan. Het festival kwam tot leven in het Rijk van de Keizer in Amsterdam maar wordt ondertussen ook op andere locaties georganiseerd. Zelf mocht ik ooit getuige zijn van een Shoeless party in Ritter Butzke hier in Berlijn (lees mijn artikel op Berlin-Enjoy). Het Shoeless festival in 2013 werd georganiseerd in Ruigoord en Olivier Weiter stond maar liefst 6 uur achter de draaitafels. De gehele set staat op Soundcloud en onderaan dit artikel kun je de eerste 3 uur luisteren.

999984_10151696185363864_1727212981_nOlivier Weiter achter zijn draaitafels (© Mc Ppholl)

Meer informatie

Wanneer je meer informatie over Olivier Weiter wilt, of je wilt hem boeken voor een evenement, dan kun je terecht op zijn eigen website. Verder kun je zijn nummers en mixtapes in de gaten houden op soundcloud en facebook. Persoonlijk denk ik dat we nog veel van meneer Weiter zullen horen en ik hoop dat hij snel weer een keer naar Berlijn komt!

De mixtape van Olivier Weiter @ Shoeless Open Air in Amsterdam is hieronder te luisteren. Enjoy!

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/8944752″ params=”” width=” 100%” height=”450″ iframe=”true” /]No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<