Open top menu
Mixtape of the week: Marlon Hoffstadt

Mixtape of the week: Marlon Hoffstadt

Afgelopen weekend was ik bij Oliver Schories in de Arena Club hier in Berlijn en toen bleek Marlon Hoffstadt ook te draaien. Ik kende Marlon Hoffstadt alleen van het nummer Once Again maar hij draaide afgelopen weekend echt geweldig en daarom heeft hij zeker een plekje in de mixtape van de week verdiend.

Marlon Hoffstadt

Tot nu toe zijn er veel verschillende DJ’s voorbij gekomen op LoudNoises maar één die zo jong is als Marlon Hoffstadt is er nog niet bij geweest. Marlon is pas 18 jaar oud en heeft toch al heel wat naam weten te maken in de muziekwereld. Hij heeft zijn eigen muzieklabel al opgezet onder de naam WellDone! Music. Door enkele succesvolle samenwerkingsverbanden van de afgelopen jaren heeft hij enkele hele sterke platen uitgebracht. Het eerder genoemde nummer Once Again is daar een voorbeeld van (samen met HRRSN)  maar ook de samenwerking rondom het nummer You And A Lovestoned Ghost (samen met Amy Lyon) was een geweldig succes.

marlon_hoffstadtMarlon Hoffstadt (©eventportalzentrale.de)

Kort Interview met Marlon

Ook Marlon was nog zo vriendelijk om enkele korte vragen te beantwoorden toen ik hem op Facebook een berichtje stuurde (net als Dennis Kruissen vorige week). Ook aan Marlon Hoffstadt vroegen we vooral muziek gerelateerde vragen:

– Wat is je favoriete nummer van dit moment?
Jill Scott – Golden (Kaytranada Edit). Het nummer is hier te beluisteren.

– Wat is je favoriete DJ van dit moment?
DJ Sneak. Een DJ uit Canada (Toronto) die geboren is onder de naam Carlos Sosa. Je kunt hier zijn Soundcloud-profiel vinden.

– Wat is het gaafste concert waar je ooit hebt mogen draaien?
Kasette, Istanbul. Een geweldig festival in Turkije.

– Wat was de eerste single die je gekocht hebt?
Waarschijnlijk iets van de Backstreet Boys haha.

Mixtape: Stil vor Talent Podcast

Stil vor Talent is een recordlabel uit Berlijn die naast Marlon Hoffstadt ook grote namen als Oliver Koletzki en Sascha Braemer vertegenwoordigt. De mixtape van Marlon Hoffstadt is een podcast voor dit label en heeft ondertussen al bijna 1800 likes ontvangen. Het is wederom een mixtape met veel zang, melodie en covers.

Marlon HoffstadtMarlon Hoffstadt (© kuppel.ch)

Wanneer je Marlon Hoffstadt graag live wilt bekijken kan ik je op Zondag 8 September een hele gave Open-Air in Berlijn (Rummelsburg) aanraden. Dit is een festival van Stil vor Talent en hier draait ook Oliver Koletzki, Oliver Schories en Wankelmut. Meer informatie kan hier gevonden worden.

Hieronder is de mixtape: SVT–Podcast028 – Marlon Hoffstadt & HRRSN -liveset- te beluisteren.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/95224532″ params=”” width=” 80%” height=”166″ iframe=”true” /]Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<