Open top menu
Mixtape of the week: Goldfish (Bloes Brothers)

Mixtape of the week: Goldfish (Bloes Brothers)

In de Mixtape of the week zijn al veel Duitse DJ’s voorbij gekomen en ook een aantal grote Nederlandse talenten hebben al centraal gestaan. Vandaag gaan we echter een heel stukje verder van huis: Je kunt geniten van de Zuid-Afrikaanse Live DJ Band Golfish met hun mixtape voor Bloes Brothers.

Goldfish

Zoals al aangegeven komt Goldfish oorspronkelijk uit Zuid Afrika. De jongens Dom Peters en David Poole hebben in 2006 hun eerste album uitgebracht en zijn ook in Nederland al best een tijdje bekend. Vooral de mix van house/electro met live-instrumenten maakt de muziek van Goldfish erg bijzonder. Neem daarbij de afrikaanse input en unieke sounds en je hebt een recept voor een geweldig concert. Vooral het album Perceptions of Pacha (2008) werd in Nederland een grote hit met nummers als Are you Lulu en Hold Tight. De muziek heeft me altijd een beetje doen denken aan Parov Stelar en zwingt gewoon de pan uit.

GoldfishHet Duo Dom Peter en David Poole als Goldfish  (©canyouhearthis.co.uk)

Dom Peters en David Poole

Zowel Dom Peters als David Poole kwamen op hun zesde al in aanraking met muziek. Beiden zijn ernorm talentvol en spelen meerdere instrumenten. David Poole zingt op sommige platen ook en is daarnaast vooral heel handig met de Saxafoon. Dom Peters zorgt meestal voor een stukje melodie in de nummers door lekker op het keyboard tekeer te gaan. De jongens achter Goldfish zijn al voor menig award genomineerd en hun nummer Fort Knox is ook gebruikt in een reclame van Kia. Lange tijd was Goldfish vooral veel te vinden in het voorprogramma bij grote bands als Faithless, Basement Jaxx en Fatboy Slim maar tegenwoordig hebben ze zelf een grote fanbase en krijgen regelmatig grote concertzalen vol. Ook in Nederland hebben ze al verschillende keren opgetreden.

goldfish-final-lres1
Als een Goldfish in het water (© http://imod.co.za)

Mixtape Bloes Brothers

De mixtape van Goldfish komt uit een serie die onder de naam Bloes Brothers op Soundcloud staat. De serie is opgezet door niemand minder dan Lodewijk Fluttert (Bakermat). Samen met een vriend Thierry Klein Bluemink heeft Bakermat dit project opgezet om hun passie voor muziek te delen met de wereld. Elke twee weken komt er een nieuwe mixtape op Soundcloud en tot dusverre hebben grote DJ’s als Lexer, KlangTherapeuten en Bakermat zelf al meegewerkt aan het de serie van Bloes Brothers. De verschillende mixtapes zijn allemaal op Soundcloud terug te vinden.

De mixtape van Goldfish is de tiende mixtape in de serie van Bloes Brothers en de tracklist van de 12 nummertjes is hieronder terug te vinden. Je ziet dat er veel gebruik is gemaakt van eigen nummertjes maar het zijn wel bijzondere remixes en de mixtape luistert heerlijk weg!

Goldfish Bloes Brothers
Het Bloes Brothers logo van Goldfish op Soundcloud

Meer informatie

Wanneer je meer wilt weten over Goldfish kun je op hun uitgebreide website terecht. Daar kun je hun blog bekijken en ook meteen hun Facebook-site vinden die ondertussen al bijna 150.000 likes heeft mogen ontvangen. Ook op Soundcloud heeft Goldfish genoeg followers

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/104672388″ params=”” width=” 80%” height=”166″ iframe=”true” /]

De Tracklist van Bloes Brothers #10 – Goldfish

1. Goldfish – Followers of the beat
2. The Audience by Herbert vs Sebo K And Metro – Saxtrack [Goldfish Mashup]
3. In too deep by Goldfish vs Bassfort by Dixtrit [Goldfish Mashup]
4. Goldfish – Woman’s a devil (Eelke Kleijn Remix) [Goldfish Rework]
5. Transformation – Tim Deluxe (Dj Hell Remix)
6. Big band wolf by Goldfish vs Rekorder 7.2 by Rekorder
7. The real deal by Goldfish vs Sohno (Original Mix) by Dawson
8. Hold tight by Goldfish (Juan Diaz and Coco slice remix) [Goldfish Live edit]
9. Goldfish – One million views(Bakermat remix)
10. Goldfish – Washing over me (Feat. Morning Parade)(David Jones remix)
11. Goldfish – Take back tomorrow [Live edit]
12. Goldfish – Crunchy joe (Feat. Sakhile Moleshe)(Classy Menace Remix)Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<