Open top menu
Drie bijzondere woningen: Kies je droomhuis!

Drie bijzondere woningen: Kies je droomhuis!

We zullen allemaal nog even moeten sparen om één van de huizen hieronder te kunnen bekostigen, maar dromen van een droomhuis kan eigenlijk nooit kwaad. Misschien ziet jou droomhuis er niet zo uit als één van de huizen hieronder, maar dit neemt niet weg dat deze droomhuisjes erg bijzonder zijn. De droomhuizen staan in Griekenland, Singapore en Nieuw Zeeland. Ze kosten vanzelfsprekend enkele miljoenen euro’s dus het zal voor de meeste van ons bij dromen blijven.

Maar als je dan toch een paar miljoen wint bij een loterij: Welke van de onderstaande droomhuizen zou je dan kiezen?

Droomhuis 1: Sky Garden House in Singapore

Locatie: Sentosa Island, Singapore
Oppervlakte: 852 m²
Architect: Guz Wilkinson

Tja… Misschien moet ik er niet teveel woorden aan vuil maken. De foto’s laten genoeg schoonheid zien en als je ziet wat voor uitzicht dit droomhuis heeft is een lichtelijk gevoel van jaloezie op zijn plaats. Het huis is ontworpen door Guz Wilkinson en is, naast zijn groene uitstraling, ook erg milieuvriendelijk.

Droomhuis 2: Hawkesbury Residence in Nieuw Zeeland

Locatie: Mount Barker, Nieuw Zeeland
Architect: Marmol Radziner

Dit huis vind ik vooral een droomhuis omdat hij midden in de natuur ligt. Zoals de eerste foto laat zien is het huis omgeven door groen. Het uitzicht vanuit de huiskamer (foto 3) is natuurlijk een droom op zich. Sowieso is een land als Nieuw Zeeland natuurlijk een geweldige locatie om je terug te trekken als je de centjes al verdiend hebt en wilt genieten van je ouwedag. Dagelijks komen in de “tuin” van dit huis verschillende dieren voorbij  en met een kleine wandeling kom je terecht in de bergen in de bergen: Je kunt het slechter voor elkaar hebben!
Droomhuis 3: H3 House in Griekenland

Locatie: Athene, Griekenland
Architct: 314 Architecture Studio

Persoonlijk ben ik niet echt een fan van hyper-moderne architectuur maar in dit huisje zou ik natuurlijk met alle plezier wonen. De bouw van het huis in Athene is gebaseerd op de bouw van een boot, het geeft de indruk dat dit huis boven de aarde drijft. Het zwembad en het uitzicht maken dit droomhuis natuurlijk een geweldig alternatief als je van modern houdt en een loterij gewonnen hebt. Ik ga me maar eens inschrijven bij de Postcode Loterij!

 

Wanneer je meer droomhuizen wilt zien of geinteresseerd bent in architectuur in het algemeen kun je hier eens een kijkje nemen. De copyright van de foto’s ligt ook bij deze website: © www.highsnobiety.com

Verder blijft er niet zoveel over als heel hard sparen! Of gewoon gelukkig zijn met je kleine appartementje in Berlijn, Utrecht of Amsterdam!´.Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<