Open top menu
Holi Festivals in Amsterdam en Utrecht

Holi Festivals in Amsterdam en Utrecht

Het is een hype die in de zomer van 2012 is overgekomen uit India. Het Holi-Festival heeft vorig jaar zijn start gemaakt in Berlijn en komt dit jaar groter en kleurrijker terug in vele steden in Europa. Ook in ons koude kikkerlandje zullen verschillende Holi-Festivals georganiseerd worden dus maak je borst maar nat.

De afkomst van het kleurenfestival

Het Holi-Festival, zoals men het kleurenfestival dus noemt, is één van de oudste en meest kleurrijke feesten ter wereld. De afkomst van het festival komt uit Noord-India. Het hoogtepunt van het jaarlijkse festival is het kleurenfestival waar iedereen elkaar mag bewerpen met een speciaal soort kleurenpulver, ook wel Gulal genoemd. Uit de traditie van India geldt tijdens het Holi-Festival ook geen verschil in leeftijd of status dus voel je niet geremd om iedereen tijdens dit festival eens lekker onder te gooien met de kleurenpulver.


Deze video geeft een goede indruk van het Holi-Festival

Holi-Festival in Nederland

Er zijn het afgelopen jaar al wel festivals in Nederland geweest die gebruik hebben gemaakt van het kleurenpulver maar ook deze zomer zullen er veel Holi-Festivals in Nederland plaats vinden. Deze zomer komt ook de officiele organisator van het HoliFestival of Colours naar Nederland. Er is gekozen voor de twee mooie steden Utrecht en Amsterdam. Omdat ik in Berlijn op 11 Mei al een Holi-Festival heb mogen meemaken en dit een groot succes was, wil ik jullie zeker aanraden een Holi-Festival in Nederland bij te wonen. Op mijn website over Berlijn kun je een review vinden van dat specifieke Holi Festival in Berlijn. In dat artikel zijn ook verschillende tips, foto’s en video’s terug te vinden.

Holi-Festival-2012

Amsterdam

Op 22 Juni zal het Holi-Festival in Amsterdam georganiseerd gaan worden. Als locatie is gekozen voor de Amsterdam Arena en de kaartverkoop zal van start gaan op 25 Mei 2013 om 12.00. Zorg dat je er spoedig bij bent want de tickets waren in Berlijn binnen enkele uren uitverkocht. Voor meer informatie kun je terecht op de facebook-site van het Holi-Festival in Amsterdam.

Utrecht

Ook in Utrecht zal deze zomer nog een Holi-Festival plaats vinden. Naast de Amsterdam Arena is er in Utrecht als locatie gekozen voor het Festivalpark Vredenburg Leidsche Rijn. Het festival zal georganiseerd worden op 3 Augustus en helaas is nog niet duidelijk wanneer de kaartverkoop zal gaan beginnen. Daarom is het ook hier aan te raden om de facebook-site in de gaten te houden.

Festival UtrechtFestivalpark Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht

Kosten en Info

De tickets zijn in Duitsland met 16,99€ wel iets voordeliger maar ook in Nederland is het Holi-Festival goed te betalen: Een Early-Bird ticket kost 28,99 en een zakje Pulver kost 2 euro maar deze zijn ook op dag van het festival zelf nog prima te verkrijgen. Verder kun je op de Nederlandse afdeling van de officiele website terecht voor alle informatie en de kaartverkoop van het Holi-Festival in Nederland. Hier is ook nog een leuke site om wat meer informatie over het Holi-Festival te vinden en video’s te kijken.

Uitverkochte kleurenfestivals

Naast het Holi-Festival of Colour zijn er nog meer organisatoren die het Holi-Festival willen gebruiken om een mooi festival neer te zetten. Tot dusverre lijken verschillende festivals als Kleurenblind op 22 Juni in Utrecht, Mumbai Color Festival op 17 Augustus in Utrecht en Emporium in Wijchen op 25 Mei ook een groot succes te worden. Helaas zijn deze festivals allemaal al uitverkocht dus kun je alleen nog proberen op Markplaats of Ebay kaarten te verkrijgen.

Naast de vier Holi-Festivals die genoemd worden in dit artikel zullen er nog vele andere kleurenfestivals plaats vinden. De zomer van 2013 lijkt de zomer van de kleurenfestivals te worden!

Thomas-Hawk-Holi-Festival-Portraits-2  Thomas-Hawk-Holi-Festival-Portraits-4
Bezoekers van het kleurenfestival (© Thomas Hawk from diefuenfsinne.com)

Tips voor een geslaagd Holi-Festival

De Holi-Festivals zijn geen normale festivals en daarom zijn er wel een paar tips te geven. Zo is bijvoorbeeld een goede tip om veel witte kleding aan te trekken. Wanneer je thuis vertrekt lijkt een wit t-shirt misschien saai, maar na korte tijd op het kleurenfestival is hier verandering in gekomen en loop je rond in een uniek kunstwerk. Verder zijn ook gadgets zeker aan te raden op een Holi-Festival. Mondkapjes, brillen, hoeden en alle andere gekkigheid: Meenemen!

Dan heb je nog het probleem van camera’s. Persoonlijk zou ik ervoor kiezen om de nieuwe Iphone 5 thuis te laten of niet uit je broekzak te halen. Meestal zijn er wel kraantjes aanwezig zodat handen gewassen kunnen worden maar evengoed zou ik niet met een nieuwe camera of telefoon naar deze festivals gaan. Een leuke tip is wel de wegwerpcamera’s van de Kruidvat of Etos ofzo. Het moet een genot zijn om die foto’s te laten ontwikkelen.

De laatste tip is eigenlijk heel goed te zien op de foto hieronder. Het is niet heel verstandig om je bier te drinken in het midden van de menigte. Wanneer er een countdown is, ziet je bier er niet meer zo smakelijk uit als voorheen.

Holi Festival
Kleurenpulver en bier is niet de meest smakelijke combinatie

Uitwijken naar Duitsland?

Het is natuurlijk geen hele grote investering om een Holi-Festival in het westen van Duitsland mee te pakken. De festivals kosten daar slechst 16,99€ dus je bespaart op de tickets en kunt dat besteden aan benzine. Mocht je een Holi-Festival in Duitsland willen bezoeken, hier zijn de data en locaties van de Holi Festival of Colour:

Dresden =03.08.2013 (Rinne Dresden – Festwiese Ostragehege)
Dortmund = 06.07.2013 (Locatie nog onbekend)
Essen = 31.08.2013 (Zeche Zollverein)
Frankfurt am Main = 29.06.2013 (Vorplatz der Commerzbank Arena)
Karlsruhe = 07.09.2013 (Messplatz Karlruhe)
Leipzig = 22.06.2013 (Festwiese)
Leverkusen = Datum en locatie nog onbekend
Mannheim = 17.08.2013 (Maimarktgelände)
München = Datum en locatie nog onbekend
Saarbrücken = 27.07.2013 (Messegelände Saarbrücken)
Stuttgart = 18.05.2013 (Locatie nog onbekend)No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<