Open top menu
Hilarische filmpjes: Blanka is a Troll

Hilarische filmpjes: Blanka is a Troll

Er komen op Youtube steeds verschillende trends door. We hadden een tijdje de Harlem Shakes en nu is het tijd voor de filmpjes met de naam Blanka is a Troll.

Streetfighter

Als je ooit vechtspellen op een console gespeeld hebt ben je bekend met het spel Streetfighter. Naast Mortal Kombat was Streetfighter zeker één van de populairste vechtspellen op de playstation en xbox. Het spel werd als eerste uitgebracht in 1987 en de laatste editie stamt uit 2011 (Streetfighter V). Het spel is ontworpen door Takashi Nishiyama en Hiroshi Matsumoto. Toen de tijd kon je alleen nog met Ryu spelen maar door de jaren heen zijn er veel verschillende karakturen bij gekomen in het vechtspel Streetfighter. Dat het spel Streetfighter groot is wordt wel duidelijk wanneer je ziet dat ongeveer elke vechter zijn eigen Wikipedia-site heeft.

Streetfighter posterDe verschillende vechters in Streetfighter

Blanka

Eén van de figuren uit het spel Streetfighter is Blanka. Naast figuren als Dhalsim, Fei Long en Vega is ook Blanka een speler die pas in Streetfighter II gekozen kon worden. Het concept achter Blanka is gekozen door Akira Yasuda en het groene monster is gebaseerd op een Afrikaanse man die onder de naam Anabebe bekend staat. Anabebe is opgegroeid tussen de leeuwen. Blanka heette als klein jongetje nog Jimmy maar na een vliegtuigongeluk moest hij in het wild opgroeien en kwam zijn naam Blanka naar voren. Tijdens het vliegtuigongeluk kwam Blanka onder electrische straling te staan en daaraan heeft hij nu zijn speciale krachten overgehouden.

streetfighterBlanka in een gevecht

Blanka is a troll

Zoals je al kunt lezen zit er best een spannend verhaal achter de personage Blanka. Sinds 2011 is Streetfighter echter niet meer met een nieuw spel gekomen dus ook Blanka is een beetje uitgestorven. Maar gelukkig is er een slimme kop met een nieuwe rage gekomen: Blanka is a Troll. In deze Youtube filmpjes is Blanka de hoofdrol-speler en hij laat allerlei dingen gebeuren waardoor mensen vallen, zich stoten of hun broek opeens afzakt.

Het beste kun je zelf even kijken: Hieronder de eerste afleveringen van Blanka is a Troll! Persoonlijk vind ik de tweede aflevering het grappigst, de andere twee zijn ook te zien op Youtube.


Episode 2 van Blanka is a TrollTagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<