Open top menu
Het verhaal van een held: Zach Sobiech

Het verhaal van een held: Zach Sobiech

Zach Sobiech is er op zijn dertiende achter gekomen dat hij een bijzondere vorm van kanker heeft en niet lang meer te leven heeft. Veel mensen zouden zich hier bij neer leggen en in de slachtoffer-rol kruipen maar Zach koos ervoor om een iets van zijn leven te maken en een Rockstar te worden.

Zach Sobiech

Op 3 Mei 1995 wordt Zach Sobiech geboren in Stillwater, Minnesota. Nadat Zach op jonge leeftijd een rondje gaat joggen, komt hij terug en vertelt zijn moeder dat hij last heeft van zijn heup. Een MRI in het ziekenhuis wijst uit dat hij een bijzonder vorm van kanker in zijn botten heeft (osteosarcoma). Later worden er twee tumoren in zijn longen gevonden en krijgt Zach te horen dat hij niet langer dan 6 maanden tot een jaar te leven heeft.

Zach-Sobiech-600
Zach Sobiech (© people.com)

Een held

Zach Sobiech besluit zich niet bij zijn ziekte neer te leggen en nog iets van zijn laatste jaar op deze aarde te maken. Dus stort hij zich op muziek en geeft hij ontzettend veel liefde aan zijn familie en vrienden. Het filmpje hieronder laat zien wat een enorme held Zach Sobiech is. Hoe positief en sterk hij voor zijn zusje Grace is en hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om écht wat achterlaten voor de mensheid. Hij heeft in zijn laatste jaar muziek gemaakt die veel mensen nog voor hele lange tijd zal inspireren en ontroeren. Mij heb je in ieder geval geraakt Zack Sobiech!

De muziek van Zach Sobiech

In zijn laatste jaar heeft Zach het voor elkaar gekregen om verschillende ontroerende en mooie nummers in elkaar te zetten met zijn band A Firm Handshake . Samen met twee vrienden Sammy Brown en Reed Redmond heeft hij onder andere het nummer Clouds uitgebracht welke ondertussen bijna 4 miljoen keer bekeken is op Youtube. Een terminaal zieke jongen die zingt: “If only I had a little bit more time” is erg bijzonder en het nummer klinkt ook gewoon goed.

Zach Sobiech Clouds

Zach Sobiech gaf zelf op de perfecte manier weer waarom hij graag muziek wilde maken in zijn laatste jaar op aarde:

“I’m not good at writing letters. So I figured instead, I could just write songs for people, and they might be around longer. It’s more powerful than writing a letter because a song can get stuck in your head. You find yourself humming it during the day.”
 

A Firm Handshake – Clouds

Twee benen op de grond

We zijn in het leven altijd druk met de dingen die voor ons zo belangrijk lijken: We kopen tickets voor een festival in het najaar of plannen onze wintersport van 2014. Dit lijkt allemaal vanzelfsprekend maar dit filmpje maakt duidelijk dat je blij mag zijn met elke dag op deze aarde. Het zet je weer met beide benen op de grond en laat zien dat gezondheid nog steeds het belangrijkste in het leven is.

Zijn overlijden

Helaas is Zach Sobiech eergisteren (20 Mei 2013) overleden. Het filmpje hieronder heeft mij 22 minuten lang kippenvel op beide armen gegeven: Hoe hij afscheid neemt van zijn familie en vrienden, hoe zijn moeder over hem spreekt en hoe hij zich staande houdt in de zware tijden. Laat je door dit filmpje inspireren en steun het goede doel door zijn muziek op Itunes te kopen.

R.I.P. Zach Sobiech


The last days of Zach Sobiech


Sandcastles van A Firm Handshake (Zach Sobiech and Sammy Brown)No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<