Open top menu
Het beste van de NBA in 2012

Het beste van de NBA in 2012

Basketbal blijft een geweldig spelletje. In Berlijn kijk ik graag een mooi potje Basketbal in de O2-arena maar dat niveau is natuurlijk niet te vergelijk met de NBA. Grote teams als de Lakers, Bulls en Nets en grote spelers als Lebron James, Blake Griffin en Dwayne Wade maken het spelletje basketbal natuurlijk nog een stukje mooier.

Aan het einde van het jaar krijg je vaak de mooiste beelden van een sport te zien. Omdat de NBA in Nederland (en ook Duitsland) niet zoveel uitgezonden wordt, zijn hieronder enkele filmpjes te vinden met beelden van het Amerikaanse basketbal die wij waarschijnlijk allemaal gemist hebben. Het eerste filmpje gaat over de hoogtepunten, daarna zijn de beste clock-shots te zien en als derde nog de bloopers van een mooi seizoen NBA. Je krijgt meteen zin om een basketbal-balletje te gooien.

Zelf ben ik altijd een groot fan geweest van straatbasketbal. De (indoor)sport zelf is ook heel gaaf om te zien, maar een groot deel daarvan is toch gebaseerd op tactisch spelen, blokkeren en fysiek geweld. Toch zijn er af en toe nog geweldige hoogtepunten te zien in het basketbal. Het filmpje hierboven laat perfect zien wat er zo mooi is aan basketbal en voornamelijk aan de NBA.

Als je bij dit filmpje nummer 10 kijkt weet je al dat de andere 9 ook heel mooi moeten zijn. Als je het puur over spectaculaire acties heb is nummer 3 mijn favoriet. Echter, nummer 2 is, met nog 1 seconde op de klok, misschien nog wel knapper. Al met al is dit filmpje exact wat er zo mooi is aan de sport basketbal.

Je team staat achter in een basketbalwedstrijd, er staat nog 5 seconde op de klok en jij krijgt de bal. Kun je met de spanning overweg?
De spelers in het bovenstaande filmpje laten zien hoe je moet handelen als je er persoonlijk voor verantwoordelijk wil zijn dat je team een wedstrijd wint. Ontzettend knap is ook dat er ergens in hun hoofd een klok meetikt, ze weten precies wat ze nog willen gaan doen in die laatste seconde van een wedstrijd. Mooi!

Dit filmpje laat de bloopers van afgelopen jaar zien. Een eigen doelpunt bij basketbal? Ja, het is mogelijk! Ook bij dit filmpje is nummer 3 mijn favoriet. Maar hele filmpje is de moeite waard.No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<