Open top menu
Een Duitse hit op Nederlandse bodem: Lila Wolken – Marteria, Yasha & Miss Platnum

Een Duitse hit op Nederlandse bodem: Lila Wolken – Marteria, Yasha & Miss Platnum

Nederlanders zijn vaak geen groot fan van de Duitse taal.  We vinden het vrij hard en onvriendelijk klinken. Deze afkeur heeft als gevolg dat Duitstalige muziek in Nederland vaak niet echt een kans maakt. Als inwoner van Berlijn hoor ik natuurlijk veel Duitse muziek voorbij komen en ik moet eerlijk toegeven, met het schaamrood op mijn kaken, dat een groot deel hiervan helemaal niet slecht is.

Lila Wolken waagt zich over de Grens
Dit wordt ook bewezen met het nummer “Lila Wolken” van Marteria, Yasha en Miss Platnum. Het nummer heeft al aandacht gekregen van 3FM en lijkt geaccepteerd te worden door veel Nederlanders. Het nummer over de lila wolken die te zien zijn bij zonsopkomst heeft in Duitsland de nummer één al bereikt. Het nummer is goed te begrijpen en laat zien dat de afschuw tegen de Duitse taal niet altijd terecht is.

Wir bleiben wach bis die Wolken wieder lila sind!


Lila Wolken – Marteria, Yasha en Miss PlatnumTagged

1 Comment responses

  1. Avatar
    October 29, 2012

    Inderdaad, ik gaf ook al aan dat ik eerst toch mijn twijfels had vanwege de Duitse taal. Maar nu vind ik het echt een heerlijke hit! En de gehele tekst is tenminste ook niet zo “nietszeggend” als je wellicht zou denken na de titel. Ja hoor, ik ben dus ook wel een fan! Helemaal gaaf dat jij er vast veel meer van mee krijgt daar in Berlijn.

    Reply

<