Open top menu
Drive: Goede film, nog betere muziek

Drive: Goede film, nog betere muziek

Soundtracks zijn altijd van groot belang voor het succes van een film. Nu zijn er natuurlijk artiesten die zich gespecialiseerd hebben op dit gebied: Neem een John Powell en een Hans Zimmer. Muziek voor vele grote films zijn van hun studio’s afkomstig. Deze films hebben echter allen een beetje dezelfde stijl als muziek. In de film Drive, met Ryan Gosling in de hoofdrol, zit voornamelijk electronische muziek.

De film vertelt het verhaal van een stuntcoureur die bijverdiend in zijn vrije tijd `getaways´ verzorgd om wat extra geld te verdienen. De film is zeker de moeite waard en Ryan Gosling speelt een verdienstelijke rol. Maar dit artikel is specifiek gericht op de geweldige soundtrack. Het hoogtepunt is zeker het openingsnummer “Night Call”  van de Franse artiest Kavinsky. Wanneer je in je auto zitgeeft dit nummer net even wat extra’s.

Naast dit nummer is ook “Real Hero” van `College ft Electric Youth´ de moeite waard en de gehele OST is niet onaangenaam om te luisteren. Al moet ik wel meegeven dat de muziek op een gegeven moment wat begint te vervelen. Maar de twee nummers hieronder kunnen naar mijn mening elke keer dat ik op de snelweg rij gedraaid worden. Nadeel is wel dat ik waarschijnlijk meer bekeuringen binnen krijg.2 Comment responses

 1. Avatar
  September 27, 2012

  Drive is zeker een goede film, heb ‘m afgelopen zomer gezien!

  Reply

 2. Avatar
  September 27, 2012

  Oh en ik hoor nu pas het tweede nummer: geeft me zo’n goed gevoel. Die komt ook op mijn ipod, zeker weten.

  Reply

<