Open top menu
DJ van de week: Carl Cox

DJ van de week: Carl Cox

Het is eigenlijk schandalig dat LoudNoises al bijna twee jaar bestaat en er nog geen enkele mixtape of artikel over één van de grootste techno-DJs ter wereld is verschenen. Vandaag is het dan eindelijk tijd voor een artikel over The Godfather of Techno: Carl Cox

The Godfather of Techno

De Britse DJ Carl Cox is een echte oude rot in het vak. Hij is geboren in Juli 1962 en dat betekent dat hij dit jaar nog 52 gaat worden. In vergelijking met alle jonge talentjes als Lexer, Alle Farben en Nico Pusch is dit dus echt letterlijk één van de godfathers van de techno. Carl Cox was al op hele jonge leeftijd bezeten van muziek en gaf het grootste deel van zijn zakgeld dan ook uit aan platen. Op zijn 15e kreeg hij een set draaitafels en begon zijn carriere. Nu, bijna 40 jaar later heeft Carl Cox alles al meegemaakt en verschillende muziekstijlen doorlopen. Van Rare Groove en Electro in het begin van zijn carriere tot aan Hip-Hop en Techno in latere livesets, Carl Cox heeft het allemaal meegemaakt.

Carl Cox DJDJ Carl Cox (© carlcox.com)

De carriere van Carl Cox

In 1991 kwam de debuut-single van Carl Cox uit en haalde de top 30 van Top of the Pops. Op dat moment had Carl door kunnen zetten in de commerciele wereld maar hij besluit voor de muziek te kiezen en omarmde de techno-sound. Carl zegt zelf over Techno: “It takes you to an element of surprise, not knowing where you’re going. It’s scary but wonderful at the same time.” Zijn album F.A.C.T. wordt nog steeds gezien als een speciaal item in de techno-geschiedenis. F.A.C.T. is meer dan250.000 keer verkocht. In 1999 start Carl Cox zijn eigen label onder de naam Intec Records en dit label is nu nog steeds enorm succesvol onder de naam Intec Digital.

Carl Cox DJ FestivalCarl Cox op Ultra Music Festival (© EDMphotos.com)

Eigen podium op Tomorrowland

Wanneer grote festivals een podium naar je vernoemen kun je wel zeggen dat je het als DJ gemaakt hebt. Carl Cox kreeg het niet alleen voor elkaar bij Tomorrowland maar ook bij het gigantische festivals als Ultra Music Festival en Electric Daisy Carnival. Meneer Cox is elk jaar te vinden op de grootste festivals in de wereld en is daarnaast ook één van de best betaalde DJs ter wereld. Carl Cox kost tussen de 100.000 en 150.000 Euro per optreden en aangezien hij nog steeds een veelgevraagde DJ is zal hij dit geld wel waard zijn voor de organisatoren.

Carl Cox Ultra Music FestivalThe Godfather of Techno (© facebook.com/carlcox247)

Global Radio Show

Naast verschillende festivals en geweldige optredens heeft Carl Cox ook zijn eigen Radio show met de naam Global Radio. Met meer dan 16 Miljoen luisteraars behoort Global Radio tot één van snelst groeiende radioshows ter wereld. Wanneer je meer wilt weten over Global Radio of wilt luisteren naar een show kun je het beste op de website van Carl Cox een kijkje nemen.

Carl Cox Global RadioCarl Cox Global Radio (© facebook.com/carlcox247)

Drie heerlijke livesets van Carl Cox

Uiteraard laten we jullie na al dit opwarmen niet met lege handen staan. Hieronder heb ik drie heerlijke livesets van Carl Cox gepost en daarmee zul je wel een aantal uurtjes kunnen genieten. De eerste twee zijn livesets van Carl Cox in Ibiza en daarbij kan ik persoonlijk ook echt genieten van zijn gedrag. Wat een heerlijke bewegingen heeft die man! De laatste komt uit Nederland en is opgenomen toen Carl Cox op Awakenings in 2013 optrad. Het is daarbij wel jammer dat je geen beeld krijgt want Carl blijft een genot om naar te kijken met zijn mooie kop en grote lijf.

Wanneer je Carl Cox graag een keer live wilt zien in Nederland kun je een kijkje nemen in het artikel met de 10 beste Nederlandse Festivals in 2014.


Carl Cox live in Ibiza


Liveset van Carl Cox voor Boiler Room Ibiza


Carl Cox Liveset Awakenings 2013Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<