Open top menu
Degelijke Duitse kwaliteit: Kendric

Degelijke Duitse kwaliteit: Kendric

Naast goede auto’s blijken de Duitsers toch ook nog goede bands te produceren. De vijfpersoons band Kendric kwam in 2000 samen en liet zich inspireren door bands als Travis en Oasis. Ze maakten in hun eerste jaren samen erg veel nummers maar helaas bleef het succes uit. Begin 2007 hadden ze allemaal de hoop al opgegeven en besloten hun geld via andere wegen te verdienen. Enkele bandleden vertrokken zelfs naar het buitenland om daar het succes te vinden.

Dan komt hun grote geluk: De grote supermarktketen Lidl besluit hun nummer The Little Things te gebruiken in hun reclame. De reclame is een groot succes en het nummer wordt uigebracht op cd. Het nummer haalt de Duitse hitlijsten en Kendric krijgt een tweede kans. Nu doen ze optredens, brengen ze nummers uit en doen weer wat ze graag met elkaar doen: Muziek maken.

Mijn ontdekking van Kendric – The Little Things heb ik helemaal te danken aan SimpleHandWritten. Een blog van Eline, een meisje van 16 wat meer verstand van muziek heeft dan vele volwassenen die ik ken. Haar blog gaat ook veel over andere zaken maar het is zeker de moeite waard om af en toe eens te kijken wat voor inspiratie de blog te bieden heeft. Het nummer kwam ik tegen in een artikel over de verschillende muziek die in reclames gebruikt wordt.

Neem eens een kijkje op haar blog en luister eens wat meer naar de nummers die voorbij komen in verschillende reclames. Vaak zijn ze best de moeite waard!No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<