Open top menu
De dieren van National Geographic

De dieren van National Geographic

Het is weer Foto Friday dus weer tijd voor een paar mooie foto’s. Dieren blijven het altijd goed doen op foto’s dus ben ik ook een groot fan van de afdeling “animals” op de website van National Geographic.
Vooral de gevaarlijke dieren of de dieren die exclusieve dieren hebben naar mijn mening altijd iets unieks en onbereikbaars. Vandaag staan deze dieren dan ook centraal in de Foto Friday.

De mooiste dierenfoto’s

Vorige week in Foto Friday kwamen ook al een aantal mooie foto’s van National Geographic naar voren. Ook deze week komen de meeste foto’s hieronder van een foto-wedstrijd van NGC.

1: Busaba door Ashley Vincent

Tiger National Geographic Winning Picture
De winnaar van de Grand-Prize van National Geographic komt op naam van Ashley Vincent met een foto van de Indonesische Tijger die Busaba heet. De tijger leeft in Thailand, in het Khao Kheow Open Zoo.
Als je de film Life of Pi gezien hebt moet je deze foto enorm kunnen waarderen. Tijgers en leeuwen blijven geweldig mooie dieren!

1: Great migration door Joel Sartore

Butterfly National geographic

Deze foto is erg moeilijk te vergelijken met de tijger op het eerste plaatje. Natuurlijk heb ik getwijfeld om deze foto op plaats 1 te zetten. Dus laten we er een gedeelde eerste plek van maken. Het zonlicht, de kleuren van de vlinders en de wolken die tussen de takken doorkomen. Chapeau Joel Sartore! De foto is overigens afkomstig uit Mexico.

3: Bear in Alaska door Jason Ching

Alaska Bear National geographic

Een beer loopt een beetje te snuffelen en op een gegeven moment…klik. Jason Ching heeft deze beer uit Alaska van zo dichtbij kunnen fotograferen doordat hij met een “triggering device” heeft gebruikt. Meer als een “honorable mention” heeft deze foto echter niet gekregen. Gelukkig zijn er vele blogs als LoudNoises die er daardoor nog wat extra aandacht aan besteden.

4: Komodo door Fransisca Harlijanto

national geographic fish
Deze foto is genomen in Indonesië (Komodo) door een duiker genaamd Fransisca Harlijanto. Ze moet de ervaring van haar leven hebben gekregen toen alle vissen opeens synchroon in één richting begonnen te zwemmen. Ook deze foto heeft een “honorable mention” ontvangen.

5: Polar Bear Sleeps Soundly door Flip Nicklin

Bear Snow

Als je deze ijsbeer zo schattig ziet slapen zul je niet verwachten dat hij bovenaan de voedselketen staat. Het is een aandoenlijk en schattig beeld maar deze beer is in werkelijkheid geen schattig beestje. De foto is genomen door Flip Nicklin en heeft al meer dan 1800 likes mogen ontvangen.

© Alle copyright en rechten staan op naam van de fotografen of National GeographicNo comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<