Open top menu
De beste deep-house livesets & mixtapes: Maart 2016

De beste deep-house livesets & mixtapes: Maart 2016

Al sinds meerdere jaren richten we ons op Loudnoises op deep-house mixtapes en livesets. Vooral in de zomer komen er altijd een enorm groot aantal heerlijke setjes langs en die verzamelden we tot nu toe in losse artikelen. Omdat het voor jullie lezers makkelijker is dat allemaal op één plek terug te vinden, gaan we alle heerlijke livesets en mixtapes in dit artikel verzamelen.

Dat betekent dus dat je naast de beste deep-house livesets & mixtapes van deze maand ook de oudere selecties terug kunt vinden in dit artikel. Je kunt naar beneden scrollen of hieronder op één van de maanden klikken.

Melodische Deep-House livesets & mixtapes

De populaire muziekstijlen veranderen over het algemeen regelmatig. De wat oudere lezers van deze blog kunnen zich de goede oude gabbertijd nog wel herrinneren en ook hardhouse is een tijdje heel groot geweest in Nederland. Op dit moment genieten veel Nederlanders al meerdere jaren van de deep-house muziek. Heerlijke melodische deuntjes en zomerse beats zijn bijna op elk festival terug te vinden. In artikelen als de top 10 mixtapes van de zomer 2015 kwam deze muziek al regelmatig naar voren.

Fusion Festival

Wanneer je overigens een keer live van grote DJs wilt genieten is het een aanrader om een keer één van de grotere Nederlandse festivals te bezoeken. In de zomer van 2016 zal er ook in Nederland weer voldoende te feesten zijn!

 

Februari 2016

De maand Februari 2016 zit weer vol met lekkere mixtapes. De kleinere DJs willen zich bewijzen en hebben tijd thuis wat bij elkaar te mixen en de grote DJs plaatsen livesets van festivals aan de andere kant van de wereld. De Nederlandse festivals laten nog een tijdje op zich wachten maar wij maken je alvast warm met mixtapes van David K., Vanessa Sukowski, Sander Ghielen en veel meer. Suggesties zijn altijd welkom dus laat even een reactie achter als je ook een lekkere mixtape of liveset hebt gehoord.

1. Franky Rizardo – Yalta Club Liveset

Franky Rizardo is voor de verandering weer een keer een Nederlandse DJ in deze lijst. Franky draait al een groot aantal jaren mee en pakt elk jaar een mooie mix tussen clubs, festivals en andere feestjes mee. De liveset hieronder is opgenomen in de Yalta Club in Sofia en is 3 uur lang genieten van lekkere house-beats en goede platen.

2. David K. – Sounds like yourself

Ook David K. is weer van de partij in deze lijst met mixtapes van Februari. Deze DJ hebben we al eens uitgebreid beschreven in een blogartikel en is één van mijn favoriete Duitse DJs. Zijn muziek is een heerlijke mix van house, covers, tech-house en dit alles lekker aan elkaar gemixt. Luister hieronder zelf zijn nieuwste mixtape en enjoy.

3. Oliver Koletzki – Stil vor Talent Podcast

Oliver Koletzki is een Duitse DJ die al heel wat jaartjes meedraait in het vak. Zijn muziek is wat steviger als de andere DJs van deze maand maar een lekker stukje techno is hier en daar ook lekker. De podcast heeft hij gemaakt voor zijn eigen label Stil vor Talent.

 

4. Vanessa Sukowski at WakeUp 2016

In deze lijst met deephouse-mixtapes worden eigenlijk bijna altijd mannen weergegeven. Vanessa Sukowski is hier een uitzondering op en staat zeker haar mannetje in de dj-wereld. Ze staat bekend om haar melodieuze sound en haar muziek past in de categorie Tech-House. Vanessa Sukowski is aangesloten bij het label Dusted Decks waar meerdere grote Duitse DJs zitten (e.g. Lexer).

5. Monthly Mix February 2016 – Sander Ghielen

Voor sommige DJs is het vrij normaal dat hun deephouse-mixtapes meer dan 100.000 keer beluisterd worden. Voor nieuwe, onbekendere DJs als Sander Ghielen is het al een mijlpaal dat de mixtape hieronder meer dan 5000 keer geliked is op Soundcloud. Sander is een Nederlandse jongen die zich voornamelijk op melodische muziek richt en wie weet zien we hem in de komende jaren op één van de grotere festivals.

 

Januari 2016

Ook de DJs hebben in Januari lekker veel tijd om heerlijke deephouse-mixtapes samen te stellen. De livesets zijn alleen bij de grotere namen nog te vinden, aangezien die ook in landen als Amerika en Australie spelen (waar het nu zomer is). In mijn party-kalender van Berlijn staan echter weer een groot aantal mooie feestjes op het programma dus volgende maand zullen we weer genoeg voor het uitkiezen. Ook in Januari hebben we vijf heerlijke Djs voor je uitgezocht: Oliver Schories, Kellerkind, Nicolas Hannig, Benotmane en Alex Smith.

1. Oliver Schories @ Rainbow Serpent Festival 2016

Oliver Schories is een DJ die ook al vele malen op onze muziekblog naar voren is gekomen. Al sinds een paar jaar zet deze Duitse Dj elk seizoen (zomer, herfst, lente, winter) een mixtape online en die zijn eigenlijk altijd heel sterk. Daarnaast speelt Oliver Schories ondertussen ook op vele grote festivals in de wereld: Hij stond in Januari in Lexton, Australie op het Rainbow Serpent Festival en de liveset hieronder is perfect. Luister hieronder 2 lekkere uurtjes house/techno van Oliver Schories.

2. Kellerkind – Katermukke Podcast

Kellerkind is een DJ die uit het mooie Zwitserland komt. Dat is weer eens wat anders tussen alle Duitse en Nederlandse DJs op deze blog. Zijn echte naam is Marco Biagini en hij zit al meer dan 15 jaar in de muziekindustrie. De podcast voor Katermukke is een lekkere deepe mix van house en techno en zal je nu alweer warm maken voor het weekend. Meer informatie over Kellerkind kun je vinden op zijn soundcloud-account (klik op de box hieronder).

 

3. Nicolas Hannig – Most loved #4

Dat we ons (doordat ik in Berlijn woon) veel op Duitse DJs richten, is ondertussen geen geheim meer. Ook Nicolas Hannig is een Duitse DJ en geboren in de buurt van Bielefeld. Hij is vrij nieuw in de “scene” maar heeft al samenwerkingen met Oliver Schories en andere bekende namen achter de rug. Zijn mixtape “Most loved” is een prima uurtje muziek voor de liefhebbers van deephouse onder ons.

4. Benotmane – Stil vor Talent Podcast

Ook Benotmane (echte naam: Samy Boulbrima) is een DJ die in Basel woont en aangesloten is bij het label van Oliver Koletzki, Stil vor Talent genaamd. Voor dit label heeft hij in Januari een podcast in elkaar gezet die heel lekker te luisteren is. In dit uurtje zet hij verschillende muziekstijlen neer en richt zich daarbij op zowel op nieuwere platen als ook op een paar gouwe ouwe knallers. Hieronder is de podcast te luisteren.

5. Alex Smith – Mixtape voor Dusted Decks

Vorige keer hadden we al een mixtape van Stefan Biniak die aangesloten is bij het label Dusted Decks. Deze maand hebben we een uurtje lekkere deephouse van Alex Smith uitgekozen die ook bij datzelfde label zit. Alex Smith is pas sinds 2007 actief maar heeft al een redelijke fanbase weten op te bouwen (2200 followers op facebook). Dit zijn de Djs die je misschien een keer op een kleiner festivalletje kunt zien en die toch een hele prettige set neer zullen zetten. De mixtape voor Dusted Decks is lekker zomers en heeft veel bekende nummers (covers).

 

November 2015

Ook in de maand November waren weer een groot aantal lekkere mixtapes op Soundcloud te vinden. De livesets zitten een beetje in een dipje aangezien er in de zomer natuurlijk veel meer festivals georganiseerd worden. Toch hebben we weer een mooie verzameling muziek bij elkaar weten te sprokkelen, dit keer van namen als Jonas Saalbach, Stefan Biniak, Sam Feldt, Kav Verhouzer en Vijay & Sofia

1. Bakermat – The Circus #01

Bakermat was één van de eerste Nederlandse DJs die op LoudNoises in een volledig artikel beschreven werd. Zijn muziek was vooral toen, erg vernieuwend en daardoor heeft hij ook een hele grote fanbase op kunnen bouwen (bijna 300.000 followers).Zijn muziek is ook nu nog heerlijk melodisch en zijn nieuwe reeks mixtapes met de naam “The Circus” maken een regenachtige winterdag een stukje beter.

2. Klangkuenstler – Stil vor Talent Podcats 59

Stil vor Talent is vooral bekend doordat dit het label van Oliver Koletzki is. Klangkuenstler is één van de DJs die al langer bij dit label aangesloten is en is een DJ die je ook zeker een keer live gezien moet hebben. Klangkuenstler is pas 25 jaar oud en zijn echte naam is Michael Korb. Zijn muziek is heerlijk afwisselend en melodisch en dat bewijst ook deze mixtape/podcast maar weer.

 

3. Vijay & Sofia – Underground Waves Mixtape

Veel DJs uit Belgie hebben we niet op LoudNoises voorbij zien komen maar Vijay & Sofia stonden eerder al in de rubriek DJ van de week. De mixtapes die dit koppeltje neerzet zijn erg veelzijdig en zitten vol met herkenbare platen en oudere covers.

4. Kav Verhouzer – Celebrate while you can

Een talentvolle DJ uit ons eigen kikkerlandje is Kav Verhouzer. Zijn livesets en mixtapes zijn erg vrolijk en zomers en dat komt wel van pas in een donkere maand als November. De mixtape Celebrate while you can begint natuurlijk heerlijk met de klassieker Need your love so bad. Daarna komen er nog perfecte plaatjes van De Hofnar, Nicolas Haelg en ook Felix Jaehn voorbij. Een tracklist kun je hier terugvinden.

5. Stefan Biniak – Winterpodcast November

Stefan Biniak is een Duitse DJ die ondertussen ook alweer 73000 followers heeft op Soundcloud. Hij is aangesloten bij het label Dusted Decks en brengt regelmatig een lekkere podcast of mixtape uit op Soundcloud. Ook stond hij afgelopen zomer op verschillende goede festivals in Duitsland.


 

Oktober 2015

In Oktober waren weer een groot aantal lekkere deep-house mixtapes en liveset te vinden. Het Amsterdam Dance Event heeft plaats gevonden en menig DJ heeft ook weer een speciale podcast online gezet voor de wintermaanden. Hieronder zijn onze vijf favorieten voor de maand Oktober te vinden.

1. Joris Voorn – Amsterdam Dance Event

Afgelopen maand heeft het Amsterdam Dance Event plaats gevonden en hiervan zijn enorm veel lekkere livesets terug te vinden (link). Ook al vond ik de sets van Pan-Pot, Egbert en Domnik Eulberg heerlijk, de liveset van Joris Voorn spande de kroon. Joris Voorn is ondertussen ook al meer dan tien jaren een erg populaire DJ en zijn optredens worden extreem goed bezocht. In de twee uur op Amsterdam Dance Event zet hij een heerlijke melodische techno-set neer.

2. Compact Grey – Dusted Tuesday Mixtape

Compact Grey is een Duitse Dj die bij het label Dusted Decks aangesloten is. Zijn echte naam is Mirko Labecki en hij zet eigenlijk minstens één keer per maand een mixtape op Soundcloud. Deze mixtapes zitten altijd vol met de laatste deephouse-tracks en passen daarom erg goed in dit lijstje met lekkere house-muziek. Compact Grey is in 2005 begonnen met muziek maken en stond dit jaar ook op meerdere grotere festivals.

3. Bassmelodie – Wintermelancholie

De beschrijving op de website van Bassmelodie is nogal abstract maar de muziek laat niets te wensen over. De mixtape Wintermelancholie past perfect bij de koudere tijd van het jaar die is aangebroken. Lekkere deephouse om je op gang te helpen voordat je naar een club gaat of een rustig avondje wilt chillen.

4. De Hofnar – Glow in the Dark podcast

Tussen de vele Duitse DJs die je op Loudnoises kunt vinden, komen natuurlijk ook voldoende Nederlandse talenten naar voren. De Hofnar is op het gebied van Deephouse natuurlijk een bekende naam en speelt ook zeer regelmatig op grotere Nederlandse Festivals. Zijn echte naam is Jeroen Maas en de podcast die ik uitgekozen heb heeft hij gemaakt voor Glow in the Dark. Enjoy.

5. FDVM Oktober mixtape 2015

FDVM zijn twee DJs afkomstig uit Frankrijk en zetten ook zeer regelmatig lekkere deephouse op het internet. De mixtape van Oktober is een uur met afwisselende tracks en veel verschillende instrumenten. Als je Deephouse muziek kunt waarderen is het zeker de moeite om deze DJs te volgen.


 

September 2015

Ook al is de zomer bijna voorbij waren er in September nog steeds enkele afsluitende festivalletjes in Nederland en Duitsland te vinden. Daarom was het niet moeilijk om enkele heerlijke livesets en mixtapes te vinden. Het is een selectie geworden van David K., Watermät, AndHim, Florian Paetzold en Silky. Geniet ervan en suggesties zijn natuurlijk altijd welkom!

1. David K. op Lollapalooza

Als je LoudNoises een beetje in de gaten hebt gehouden, ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat ik groot fan ben van David K. Deze DJ is niet zo bekend in Nederland maar zet elke keer een geweldige liveset neer. Begin September speelde hij op het Berlijnse festival Lollapalooza en de liveset is hieronder terug te luisteren. Een uurtje heerlijke deep-house muziek van David K.

2. Florian Paetzold – Dusted Tuesdays

Naast labels als Stil vor Talent, lopen er ook een groot aantal goede deep-house DJs bij Dusted Decks. Dit label brengt regelmatig op Dinsdag een lekkere deep-house mixtape uit en in het begin van September was hij van Florian Paetzold.

3. AndHim op Pleinvrees Heroes

De humoristische jongens van AndHim waren weer in Nederland voor een optreden. Op Pleinvrees Heroes zette de Duitse DJs een perfecte liveset van 2 uur neer en deze staat dan ook op de eerste plek van mijn selectie in September. Eerder schreven we al een volledig artikel over AndHim, daar kun je meer informatie vinden over deze überpopulaire jongens. Voor de echte deephouse-fans is het enige nadeel wel dat AndHim bijna in de richting van Techno gaat, iets meer melodie zou voor deze mensen misschien wel gewenst zijn (vandaar plek 3 ipv 1).

4. Watermät – Exclusive Tomorrowland Mix

Eén van de meest bijzondere festivals van Europa blijft natuurlijk Tomorrowland. De prijzen zijn onredelijk en het is heel commercieel maar niemand zal beweren dat de kwaliteit van muziek slecht is. Watermät heeft een Tomorrowland Mix in elkaar gezet en hier komen heerlijke deep-house nummertjes voorbij. Luister zelf.

5. Silky – Deep House Amsterdam Mixtape

Het blijft natuurlijk ook heel tof om elke keer weer nieuwe deep-house DJs en tracks te leren kennen. Silky kende ik nog niet en daarom vond ik het wel de moeite om hem hier een podia te geven. Het blijft een DJ en Producer uit London te zijn die hier de 169e mixtape voor Deep House Amsterdam neerzet en dat goed doet ook!2 Comment responses

 1. Avatar
  April 29, 2016

  Vet artikel! Kijk ook eens op mijn blog over muziek, http://thewalt.nl/nederlandse-muziek-2014/

  Reply

 2. Avatar
  April 04, 2017

  Zitten lekkere mixtapes tussen hoor! Jammer dat sommige inmiddels zijn verwijderd, maar een beetje googelen moet het vast wel boven water zijn te krijgen! Peter – Feelings

  Reply

<