Open top menu
De 5 Beste covers van Passenger

De 5 Beste covers van Passenger

Ondertussen ben ik al best een poosje groot fan van Mike Rosenberg a.k.a. Passenger. Ik vind zijn stijl super omdat hij van origine een straatmuzikant is en na zijn concert in Berlijnw was ik helemaal verkocht. Ik vind het heel gaaf dat hij heel veel interactie met zijn publiek heeft en zijn muziek spreekt me enorm aan. Bekijk dit artikel als je meer van zijn normale nummers wilt horen want vandaag gaan we het over zijn covers hebben.

Covers van passenger

Zoals gezegd gaan we  vandaag op zoek naar de 5 beste covers van Passenger. Als echte muziekliefhebber neemt hij vaak nummers van andere artiesten en gaat daar iets leuks van maken. Het speciale is dat hij er écht een ander nummer van maakt en geen kopie met een andere stem. Hieronder volgen mijn 5 favoriete covers van Passenger.

1. Passenger – 90s Medley bij Q-Music


Wanneer we het over een bijzondere cover hebben moeten deze cover-medley bij Q-Music op 1 zetten. Er komt duidelijk naar voren dat Mike Rosenberg niet moeilijk doet over een impulsieve cover en ook alles lekker aan elkaar speelt. Als ik het goed hoor pakt hij in dit nummer in totaal 4 verschillende covers mee: Nothing Compares 2 U (1), Fresh Prince of Bel air (2), All that she wants (3), I Wanna dance with somebody (4).

2. Passenger ft. Ed Sheeran – No Diggity (Blackstreet)


Deze cover is misschien wel de bizarste van het rijtje covers van vandaag. Het nummer is origineel van Blackstreet is en komt natuurlijk niet eens in de buurt van de muziek van Passenger of Ed Sheeran. Toch is de cover heel lekker om te horen. Het is vooral bijzonder dat het origineel zoveel anders klinkt. Ed Sheeran en Passenger doen overigens regelmatig iets samen. Vooral het nummer Hearts on Fire vind ik persoonlijk erg goed.

3. Passenger – Sound of Silence (Simon & Garfunkel)


Een gevoelig nummer wat goed is gecoverd door Mike Rosenberg. Het origineel vind ik uiteindelijk (nog) beter omdat je die credits ook aan Simon en Garfunkel moet geven. Toch is de cover ook heel bijzonder en de moeite waard om te luisteren. Het is ook een hele toffe opname omdat Passenger van origine dus een straatmuzikant was en dit nog steeds regelmatig doet. Back to the roots! Go Mike!

4. Met Stu Larsen – Don´t think twice (Bob Dylan)


Nu ik dit filmpje zie denk ik meteen dat ik nog eens een artikel over Bob Dylan moet schrijven. De man is een legende en heeft zulke goede nummers geschreven! In deze cover, die samen met Stu Larsen op straat wordt gespeeld, komt deze magie naar voren. Vooral het nummer Don´t Think Twice you are allright is enorm mooi (vanaf minuut 3:48). Stu Larsen was ook in het voorprogramma bij het concert van Passenger en deze twee mannen zijn dus goed op elkaar ingespeeld.

5. Beneath your Beautiful (Labrinth & Emeli Sande’s)


Zeker net zo gevoelig als nummer drie in deze lijst van beste covers van Passenger. Het nummer Beneath your Beautiful van Labrinth & Emeli Sande’s is origineel een heel sterk nummer en wordt in dit filmpje door Mike Rosenberg gecoverd. Persoonlijk ben ik wel fan van de stem van Passenger, dus ik vind dat de cover dicht in de buurt komt van het origineel. Het nummer is overigens opgenomen tijdens een Spotify-sessie van Passenger op 21 November 2012.

Hebben jullie nog covers van Passenger die ik over het hoofd heb gezien? Laten het me weten!!!

Passenger Mike RosenbergTagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<