Open top menu
De 10 beste house-mixtapes van de zomer 2014

De 10 beste house-mixtapes van de zomer 2014

Op Loudnoises komen regelmatig artikels voorbij met een DJs van de Week en hun Mixtapes maar tot nu toe hebben we nog geen lijst met aanraders gepubliceerd. De zomer is ondertussen helaas voorbij dus een geweldig moment om de beste house-mixtapes van afgelopen zomer op een rijtje te zetten.

10 heerlijke house-mixtapes

Het is een mix geworden enkele podcasts en voornamelijk mixtapes die allemaal op soundcloud te vinden zijn. Binnen enkele weken doen we nog een artikeltje met de lekkerste livesets van de zomer 2014 maar nu staan vooral de mixtapes centraal. Uiteraard zit er een groot deel subjectiviteit bij het selecteren van deze mixtapes, hopelijk kunnen jullie je een beetje vinden in onze smaak. Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom!

Duits, Onbekend en uit de Zomer 2014

Alle house mixtapes zijn van de zomer 2014 met 1-2 uitzonderingen van wat oudere house mixtapes die jullie absoluut niet mogen missen. Ook zit er qua DJs veel variatie in de selectie: Vooral veel onbekendere namen (Compact Grey, David K en Alex Cruz) maar ook enkel grote jongens als Lexer en Oliver Schories zijn van de partij. Het blijft natuurlijk leuker als jullie ook wat nieuwe DJs kunnen gaan volgen. Als laatste mijn excuses voor de vele Duitse DJs: aangezien ik in Berlijn woon zitten er nogal wat Duitse invloeden in. Maar des te groter is de kans dat jullie ze nog niet kennen.


1. David K – Even the Rain Mixtape

Het artikel over David K wat ik kortgeleden geschreven zegt al genoeg over de kwaliteit van zijn muziek. Een vrij kleine DJ die nog veel in kleine zaaltjes speelt maar dit jaar ook op SonneMondSterne heeft gespeeld. Zijn house mixtape Over The Rain heb ik helemaal grijgedraaid in de auto en zal jullie zeker bevallen.


2. Tube & Berger – Deeper Sessions

Tube & Berger hebben we nog niet eerder op LoudNoises behandeld maar de house mixtape “Deeper Sessions” is zeker de moeite waard. Het duo Tube & Berger komt uit Solingen in Duitsland en het feit dat ze bijna 100.000 followers op Soundcloud hebben zegt wel een hoop. De mixtape hierboven bestaat uit nummertjes van Lexer, Daniel Steinberg, Tigerskin en Route94.


3. Oliver Schories – My Autumn Mixtape

Het is allemaal begonnen met Oliver Schories. Eén van de allereerste house mixtape op LoudNoises was My Spring 2013 van Oliver Schories en werd gepubliceerd in een Music Monday setting (dat werd later Mixtape of the week). Elk jaargetijde zet Oliver nog steeds een lekkere mixtape op Soundcloud en dit keer is de Herfst aan de beurt. Het blijven hele lekkere mixtapes en daarom ook een top 3 notering in deze lijst.


4. Lexer – Be Yourself Mixtape

De jonge talentvolle DJ Lexer heeft veel fans voor zich gewonnen in de laatste jaren. Hij stond dit jaar op grote festivals en hij was mijn hoogtepunt op Helene Beach Festival. De mixtape Be Yourself bestaat uit vele lekkere house nummers van onder andere Tube&Berger, Animal Trainer en Monkey Safari. Enjoy!


5. Illesnoise – Taped Wednesday

Tussen alle Duitse mannen mag onze eigen Illesnoise natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met house covers. Een graaggeziene DJ op Nederlandse Festivals die tegenwoordig ook in Berlijn enkele clubs heeft laten knallen. Deze Taped Wednesday Mixtape beschrijft ze zelf met “a journey through deeper Indie inspired songs”.


6. Compact Grey – Sensual Pieces of Music Mixtape

Compact Grey is ook een Duitse DJ die veel Nederlanders waarschijnlijk niet kennen. Hij maakt deel uit van het Dusted Decks label en deze mixtape met de naam Sensual Pieces of Music is lekkere deephouse en zal alle house-liefhebbers zeker bevallen.


7. Marcapasos – Podcast Wonnemusik

Marcapasos is één van die echte house-DJs die bijna altijd goede dingen op soundcloud zet. Of het nu livesets, podcasts of mixtapes zijn: Het is allemaal heerlijk. Marcapasos staat garant voor veel variatie en melodie en deze podcast voor Wonnemusik heeft enkele heerlijke krakers. Deze house-mixtape is pas 3 dagen online dus lekker vers.


8. Alex Cruz – Deep & Sexy Mixtape September

Ongeveer een half jaar geleden schreef ik een artikel over Alex Cruz en daar schreef ik dat hij in korte tijd 5000 fans op Soundcloud had opgebouwd. Ondertussen is dit aantal opgelopen naar ruim 20.000 en Alex Cruz zet nog steeds elke maand een heerlijke house mixtape op Soundcloud voor zijn fans. De mixtape van September is gisteren online gekomen en bestaat wederom uit een mix van lekkere covers en goede house. Nummers van Koletzki, Lexer, Eelke Kleijn en Disclosure komen voorbij.


9. Zwette – Mann Muss einfach nur..zühoren

Zwette is de Duitse DJ die bekend is geworden van de remix van Another Love. Hij heeft regelmatig hele lekkere house mixtapes op Soundcloud en ook deze mixtape Mann Muss einfach nur..zühoren is daar één van. Het is de enige house-mixtape in dit lijstje die wat ouder is maar vond het toch wel de moeite om hem te noemen. Met covers van Joshua Radin en Gabriel Rios echt een mixtape waar ik blij van kan worden.


10. Thomas Jack – Tropical House Mixtape Vol.5

Weer een onbekendere DJ die dit keer niet uit Duitsland of Nederland komt maar uit Australie. Thomas Jack zet in zijn Tropical House Volume 5 een house mixtape neer waar vooral de goede plaatjes zijn uitgekozen. Of Monsters & Men, Bon Iver en Lykke Li komen onder andere voorbij. Dus lekker veel melodie, covers en instrumenten: Vooral leuk voor de softe house-lovers.Hopelijk zitten er tussen deze 10 house mixtapes enkele nieuwe namen die je nog niet kende. De meeste DJs zetten regelmatig livesets en mixtapes online dus gewoon volgen op Soundcloud en je hebt regelmatig nieuwe muziek. Daarnaast natuurlijk ook even Loudnoises op Facebook liken zodat je daar ook geen mixtape meer hoeft te missen.2 Comment responses

 1. Avatar
  October 17, 2014

  Ik vind vooral die van Compact Grey erg lekker!

  Reply

  • Avatar
   October 20, 2014

   Is inderdaad een hele goede set. Bedankt voor de reactie 🙂

   Reply

<