Open top menu
Concert Review: Passenger in Berlijn (Bi Nuu)

Concert Review: Passenger in Berlijn (Bi Nuu)

Gisteren was het dan zover. Eindelijk stond ik dan oog in oog met de man waar ik jullie de laatste maanden zoveel mee lastig gevallen heb (artikel): Passenger was gearriveerd in Berlijn.

Het optreden werd gegeven in Bi Nuu, een locatie die normaal bekend staat als discotheek. Gelukkig is het maar een kleine club en was het concert van Passenger daardoor erg compact.  Ondanks het feit dat we best wel laat aanwezig waren (carnaval in Nederland) konden we toch nog een mooi plekje op 5 meter afstand van Mike Rosenberg vinden. De foto’s zijn hierdoor de moeite waard geworden.

Opwarmen met Stu Larsen

Om ons alvast lekker warm te draaien voor Passenger, mocht eerst Stu Larsen uit Australië een aantal nummertjes spelen. Je verwacht niet altijd heel veel van een support-act maar deze Stu Larsen speelde echte een paar heerlijke nummertjes. Om een indruk te krijgen is hieronder een nummertje (San Fransisco) van hem te luisteren. Op de facebook-site van Stu kun je meer informatie vinden.


Stu Larsen – San Fransisco

Passenger (Mike Rosenberg)

En toen was het zover…Het kleine Britse mannetje komt in zijn eentje op en gaat eerst even lekker met zijn publiek aan de gang. Een paar grappen, een paar mooie quotes: Meneer Rosenberg neemt de tijd voor zijn publiek.

Dit blijft natuurlijk altijd een groot voordeel bij relatief nieuwe artiesten. Het enthousiasme spat er gewoon 2 uur van alle kanten vanaf. Dit kwam tijdens dit concert meerdere keren naar voren: Passenger trok bijvoorbeeld ook twee keer zijn versterker uit zijn gitaar om een rustig nummertje te spelen: Doodse stilte in de zaal en ik was vast niet de enige in de Bi Nuu met kippenvel.

Mike Rosenberg Passenger

Wrong Direction Video

Tijdens het concert kwamen verschillende bekende krakers van het Passenger-album All the Little Lights voorbij. Naast Holes en Circles was ook Wrong Direction geweldig om te horen. Omdat we lekker dichtbij stonden is hieronder een filmpje te zien wat een mooie indruk geeft. Je hoort ook dat Mike halverwege schakelt naar What is Love van Haddaway. Dit deed hij meerdere keren en maakt een live-concert ook echt de moeite waard: De standaard nummers van een cd kan men thuis ook wel luisteren.


Wrong Direction Live in Berlijn

 

Hearts on Fire Video (met Stu Larsen)

Naast de bekendere nummers speelde Passenger ook enkele onbekendere nummers: Vooral het openingsnummer David en een nummer 27 Years vond ik echte knallers. Ook een hoogtepunt was het moment dat Stu Larsen weer terug op het podium kwam en samen met Passenger het nummer Hearts on Fire zingt. Hieronder is het filmpje daarvan te zien.


Video: Hearts on Fire met Stu Larsen

Foto’s van het concert

Omdat we lekker dichtbij stonden konden we ook enkele mooie plaatjes schieten. Hieronder zijn de afbeeldingen van het concert in Berlijn te zien.

Passenger concert in Berlin (Mike Rosenberg)Je kunt tijdens het concert zien dat Passenger veel gevoel in zijn nummers legt


Passenger Live in Berlin
Mike Rosenberg heeft tijdens het concert veel intereactie met het publiek.

Stu Larsen Berlin Concert Passenger

Stu Larsen in Berlin Performing
Stu Larsen verzorgde een heel tof voorprogramma

 

Copyright Foto’s = www.loudnoises.nl.
Vraag eerst toestemming wanneer je een foto wilt hergebruiken!4 Comment responses

 1. Avatar
  February 16, 2013

  Ha, leuk om te zien dat ik niet de enige Nederlander bij dit concert was. Zijn concerten in Nederland waren uitverkocht en aangezien ik regelmatig in Berlijn kom heb ik besloten dat te combineren met zijn concert in de Duitse hoofdstad. Geen spijt van gekregen.

  Stu Larsen vond ik erg goed (zelfs aan het overwegen om naar zijn concert in Paradiso te gaan), misschien wel net zo goed als Passenger. Ook leuk om die (terechte) waardering van het Berlijnse publiek voor Passenger te zien. Vond het wel wat aan de korte kant (ruim een uur), had wat mij betreft wel wat langer mogen duren…

  Reply

 2. Avatar
  February 18, 2013

  Hoi Erik! Leuk dat je reageert. Ik vond het een superconcert maar ben het wel met je eens wat betreft de lengte. Ik vond Stu ook een topper! Vooral dat nummer hierboven is echt sterk. Wanneer komt hij in Amsterdam?

  Ben je alweer in Nederland?

  Reply

 3. Avatar
  February 18, 2013

  Kwalitatief was het gelukkig goed, dus dat compenseert de lengte al enigszins. Klopt, dat nummer van Stu viel me toen ook op. Hij speelt op 13 maart, in de kleine zaal van Paradiso (en een dag later in Berlijn, mocht je geïnteresseerd zijn ;-)). Het nieuwe nummer van Passenger overigens al gehoord? “Golden leaves”, naar mijn mening misschien nog wel beter dan “Let her go”.

  Inmiddels weer terug in Nederland ja, (ruim) een weekend in Berlijn geweest. Gecombineerd met een concert van Hurts (misschien ook wel bekend), speelde twee dagen eerder in Berlijn.

  Reply

  • Avatar
   February 19, 2013

   Leuk man! Mocht je weer eens in Berlijn zijn moet je maar even een berichtje achterlaten. Wie weet staan we wederom bij hetzelfde concert mee te zingen!
   Golden Leaves is zeker vet, heb hem net op de Facebook van LoudNoises gezet. Bedankt voor de tip!

   Reply

<