Open top menu
Concert: Counting Crows HMH 17.04.2013

Concert: Counting Crows HMH 17.04.2013

Aan de titel van mijn eerste artikel over de Counting Crows was al wel duidelijk geworden dat ik een vrij grote fan ben van deze geweldige band uit San Fransisco. Vijf jaar geleden had ik ze al één keer eerder mogen aanschouwen in Ahoy Rotterdam en afgelopen dinsdag was het dan eindelijk nogmaals zover. De Counting Crows stonden in de Heineken Music Hall.

Voorprogramma van Lucy Rose

Het voorprogramma van de Counting Crows werd verzorgt door de Lucy Rose. Dit 23 jarige “meisje” uit Engeland had pas de avond voor het concert te horen gekregen dat ze in het voorprogramma van de Counting Crows mocht spelen. Lucy Rose maakt een hele schattige indruk en samen met haar band zette ze gewoon een hele goede performance neer. Haar album “Like I Used To” staat op het verlanglijstje om eens wat nader te beluisteren.

Lucy+RoseLucy Rose was het voorprogramma in de HMH

Opkomst met Round Here

Het voorprogramma was dik in orde, maar toen kwam natuurlijk hetgeen waarvoor we gekomen waren. Na een halfuurtje popelen zie je de geweldige haardos van Adam Duritz de hoek omkomen en de hele Heineken Music Hall gaat uit zijn dak. Meteen in de eerste minuut staat het kippenvel op mijn armen omdat het eerste nummer wat ze spelen Round Here is. Dit nummer is een echte klassieker uit 1994 en staat zeker in de top drie van mijn favorieten allertijden.

IMG_20130416_222402 COunting Crows in Heineken Music Hall
Twee foto’s van het concert in de Heineken Music Hall

Counting Crows in Heineken Music HallCounting Crows playlist

Het is bij bands die al een tijdje meegaan alijd afwachten wat ze gaan spelen op een concert. Je hoopt als bezoeker altijd op een best of maar een band wil vaak ook hun nieuwe album promoten. Aangezien de Counting Crows al sinds 1991 bestaan had het afgelopen dinsdag ook alle kanten op kunnen gaan. Gelukkig voor ons (bedankt Sjerruf) ging het regelrecht de goede kant op. Met nummers als Round Here, Anna Begins, Hard Candy, I Wish I was a Girl, Rain King en natuurlijk Miami hadden wij na afloop geen stem maar ook niets te wensen meer over. Wat een geweldig concert!

Volg Adam Duritz

Enerzijds wil ik de Counting Crows graag voor mezelf houden, maar anderzijds moeten meer mensen van deze band gaan houden. In Amerika zijn ze gigantisch maar in Nederland treden ze slechts één keer per vijf jaar op. Dat is veel te weinig. Daarom heb ik hieronder zijn drie toppers toegevoegd, het derde filmpje laat ook heel mooi zien hoe gevat de zanger van de Crows, Adam Duritz, is. Verder kun je de Counting Crows hier vinden op Facebook en dit is hun officiele website. Voor de liefhebbers is er ook een nieuwe cd uitgekomen met een verzameling live-nummer: Echoes of The Outlaw Roadshow.


Het nummer waar de Counting Crows mee opkwamen


Mrs. Potters Lullaby Live in Charlottesville


Hard Candy met commentaar van Adam DuritzNo comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<