Open top menu
Best of all times: Michael Jordan

Best of all times: Michael Jordan

Muzikanten kunnen vrij gemakkelijk mijn gevoelige snaar raken. Een emotioneel deuntje of een gave stem kunnen me al doen slikken.
Voor sporters daarentegen, is dit een veel ingewikkelder verhaal. Natuurlijk ging ik ook stuk toen Epke Zonderland zijn medaille pakte afgelopen zomer en natuurlijk doet het volkslied me ook altijd wel wat. Toch is het gevoel wat ik bij het onderstaande filmpje over Michael Jordan krijg totaal anders. Dat respect en gevoel zit toch een stukje dieper.

Grootste sporter allertijden

Naar mijn mening steekt Michael Jordan met kop en schouders boven topsporters als Tiger Woods, Lionel Messi en Usain Bolt uit. Natuurlijk kan niet ontkent worden dat deze sporters geweldig goed zijn in wat ze doen maar het verschil met Michael zit hem voor een groot deel in de persoonlijkheid. Jordan heeft hét gewoon. De uitstraling, de vastberadenheid en een oprecht hart voor de sport. Vooral voetballers mogen van mij nog wel een voorbeeld nemen aan deze man.

Highlights Michael Jordan

Het bijgevoegde filmpje is stukken beter dan de meeste filmpjes die op Youtube te vinden zijn. Het laat op een mooie manier zien hoe groot Michael was en hoeveel respect iedereen voor hem had en heeft. Daarnaast is het faschinerend om te zien hoe vastberaden de jonge Michael Jordan al was in zijn “college-years”. Jordan was een icoon die een team kon leiden maar daarnaast toch heel bescheiden bleef (zie 2:27).

Hoe hij met zijn tongetje over het veld kan rennen, hoe zijn maatje Scottie Pippen over hem spreekt (vanaf 07:00) en hoe hij daar dan zit met zijn grijze pak aan. Wat een held!Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<