Open top menu
Ben Howard live + nieuwe nummers

Ben Howard live + nieuwe nummers

De wintermaanden stonden in het teken van de concerten. In november mochten we al naar Milow in Nijmegen en Jason Mraz hier in Berlijn. Maar gisteren was toch het hoogepunt: Ben Howard in de Tempodrom.
De tempodrom is een tent in het midden van Berlijn waar een groot aantal mensen in passen. Ben Howard zei zelf: “This must be the biggest show we have done outside the UK“.

Bennie is de baas!

Nadat ik Ben Howard afgelopen voorjaar in Dresden had mogen bezichtigen, wist ik al wel dat hij Milow en Jason Mraz zou gaan toppen. Mijn voorspelling kwam uit want het was een wereldshow. Zijn CD “Every Kingdom” kun je van de eerste minuut tot de laatste minuut luisteren. Dit laatste kan ik al vrij lange tijd niet van veel artiesten zeggen. Ben begon zijn show met enkele goede binnenkomers als Diamonds en Only Love. Later ging hij even naar enkele rustige nummertjes die gevolgd werden door enkele nieuwe platen. Dit noemde hij zelf een kadootje en dat waren het ook: Nieuwe muziek is natuurlijk altijd welkom. Hieronderzijn de nummers Esmeralda en To be Alone te beluisteren, dit zijn nieuwere nummers van de EP: The Burgh Island.

 

Eindelijk waardering

Het is snel gegaan met Ben Howard. Ruim een jaar geleden zag ik hem in het voorprogramma van Xavier Rudd en nu is het Tempdrom uitverkocht voor onze Engelse Surferboy. Het is zijn eigen verdienste dat het zo goed gaat. De kwaliteit van zijn nummers blijft goed en zijn live-optredens zijn geweldig. Hij is enthousiast, praat met zijn publiek en voldoet 100% aan de verwachtingen. Keep up the good work Ben!

Overigens ook een groot compliment aan de overige helden op het podium. Het is bizar wat een talent India Bourne en Chris Bond hebben. India ziet eruit als een schattig meisje maar bespeelt ongeveer 5 instrumenten waaronder een grote drum. Chris komt tijdens de show ook nog naar voren om een stukje gitaar te spelen: Alsof zijn solo’s op het drumstel niet goed genoeg zijn.

 

India Bourne  (© sherbetsorbet (flickr)

 

De blog van Ben Howard

Als laaste wil ik liever muziek delen dan woorden schrijven. Hieronder staat het nummer Esmeralda en nog een geweldige live-opname vanuit Lowlands. Het mooiste aan Ben Howard vind ik persoonlijk als hij aanzet: luister maar eens rond  3:40 bij het Lowlands-filmpje.

Neem overigens ook eens een kijkje op de blog van Ben Howard. Het is heel leuk om de band te volgen en de briefjes zoals hieronder te lezen. Daarnaas vind je er ook erg veel nieuwe, goede muziek van andere artiesten. Onder het motto: Als Ben Howard het goed vindt, is het goed!


http://benhoward.posterous.com/


Ben Howard – Esmeralda


Ben Howard – To be alone


Ben Howard live – Lowlands 20111 Comment responses

  1. Avatar
    December 14, 2012

    Wauw, ik zou ook maar al te graag een concert van Ben Howard bij willen wonen! Ooit gaat dat er van komen ook.

    Reply

<