Open top menu
Ben Howard live in Berlijn (Zitadelle)

Ben Howard live in Berlijn (Zitadelle)

Vorige week was het weer zover: Ben Howard was weer in de buurt dus kreeg ik de mogelijkheid om hem weer te gaan bekijken. In het laatste jaar heb ik Bennie maar liefst 3 keer live zien optreden en ook al heeft Ben Howard nog geen nieuw album uitgebracht sinds Every Kingdom, zijn concerten blijven ijzersterk.

Zitadelle

Dat het concert van Ben Howard ook deze keer weer zo goed weer zo goed was had deels te maken met de geweldige locatie. Ik had een tijdje geleden in dit artikel al aangekondigd dat hij daar ging optreden en heb toen meteen kaarten gehaald. Zitadelle is gelegen in het westen van Berlijn, in Spandau om precies te zijn. Het Zitadelle is een buitenlocatie met vele kraampjes met eten en drinken. Een stukje anders als de meeste concerten waar ik tot nu toe ben geweest.

Zitadelle Berlijn Ben Howard (© loudnoises.nl)Concert van Ben Howard in Zitadelle Berlijn
Tijdens het concert beschreef Ben Howard de Zitadelle zelf op een mooie manier : “It’s like our own little mini-festival”

Concert van Ben Howard

Het concert zelf was net als de eerdere optredens een geweldige performance. Net als in het Tempodrom kwam Bennie met een t-shirtje en zijn gitaar op en ook zijn band met onder andere India Bourne was gewoon aanwezig. De goede oude krakers als The Wolves, Keep your Head Up en The Fear kwamen gewoon voorbij maar daarnaast waren ook een paar nieuwe nummers te horen.

Zitadelle Berlijn Ben Howard (© loudnoises.nl)
Het weer was goed in Berlijn

Keiko

Eén van die nieuwe nummers was Keiko. Nieuwe nummers moet ik altijd even een paar keer luisteren voordat ze bij me “aanslaan” maar Keiko was meteen binnen. Hieronder is het nummer te luisteren en het is naar mijn mening echt één van de betere platen die Ben Howard de laatste maanden heeft uitgebracht. De video is hieronder te luisteren en is live opgenomen in de Zitadelle in Berlijn. Verder heb ik nog een een mooi optreden uit 2011 geplaatst.


Keiko – Ben Howard


Eurosonic 2011Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<