Open top menu
Barra Nationals + Ode to Sunshine

Barra Nationals + Ode to Sunshine

In 2008 heb ik de mooie ervaring mogen hebben om een jaar door Australie te reizen. Daar ontmoet je natuurlijk veel leuke, bijzondere en ook grappige mensen en de één blijft wat je langer bij als de ander. Rikard Westerberg is één van de mensen die ik wat meer ben blijven volgen, mede ook omdat hij een bandje heeft opgezet: Ode to Sunshine.

Barra Nationals

Rikard heb ik ontmoet toen we tegen gratis overnachting en eten een week op de Barra Nationals verbleven. We verbleven daar met een grote groep backpackers en kregen allemaal gratis eten en overnachting als we wat biertjes wilden tappen en wilden helpen met andere werkzaamheden. De Barra Nationals was niets meer dan 50 gekke Australische gasten die een week lang overdag gingen vissen en in de avonden bier dronken tot ze erbij neervielen.

Barra Nationals 2009De groep backpackers tijdens de Barra Nationals

Save Tonight

Rikard had veel verstand van muziek en kon ook lekker gitaar spelen. Samen zaten we weleens te tokkelen en toen kwamen we op het idee om voor de Barra Nationals een lied te schrijven. Met de hele groep hebben we het lied twee keer gezongen en het was een geweldig succes. Rikard heeft een geweldige stem en dit is ook in de video hieronder terug te horen.


The Barra Nationals Song

Ode to Sunshine

Rikard is nog steeds erg druk met muziek. Zijn band Ode to Sunshine bestaat uit hemzelf en twee vrienden Carl-Johan Frelander en Christoffer Larsson. Alledrie de jongeren zijn afkomstig uit Mälmo in Zweden. Ode to Sunshine speelt volgens Rikard “Pop with à mix of folk music”.

Ode to sunshine 2De band Ode to Sunshine

Someday

Eén van de gaafste nummers van Ode to Sunshine vind ik het nummer Someday. Je kunt de overige nummers en filmpjes op de Youtube pagina van Ode to Sunshine terugvinden. Rikard vertelde me dat hij in Augustus van plan is naar Berlijn te komen dus wie weet komt er binnenkort nog een concertverslag van deze jonge en talentvolle band uit zweden.

After all it is just boys being boys!


Het nummer Someday van Ode to Sunshine
Ode to Sunshine 1Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<