Open top menu
500 Days of Summer & Hall & Oates

500 Days of Summer & Hall & Oates

Welk nummer zou jij het liefst willen horen op het moment dat je net een nummertje hebt gemaakt met de mooiste jongen/meisje uit de buurt. Geen idee? Dan is de film “500 days of Summer” wel iets voor je.

500 days of summer
De film heeft geen bijzondere verhaallijn maar is zeker de moeite waard om te kijken. Dit is mede de verdienste van de twee jonge acteurs Joseph Gordon Levitt (Third rock from the sun) en Zooey Deschanel. Het verhaal vertelt eigenlijk niet veel meer dan hun liefdesleven maar is wel op een dusdanig grappige manier in elkaar gezet dat je er 90 minuten met plezier naar kan kijken. Gelukkig heeft het de acteurs nog wat opgeleverd: Summer (Zooey Deschanel) heeft nu de hoofdrol in de serie: `New Girl´ en Joseph Gordon Levitt duikt de laatste jaren op in verschillende films als 50.50  en Inception. Beide films zijn overigens erg goed.

You Make my dream come true
Terug naar het doel van dit artikel. Wanneer je het nummertje “You make my dreams come true” van Hall & Oates aanzet als je lekker op je fietsje door de stad rijdt, voel je je echt een held. Daarom is het nummer ook perfect voor het moment in de film waarin Tom voor het eerst naar bed is geweest met het meisje van zijn dromen: Summer!

Bekijk het fimpje hieronder en denk even in dat deze jongen net zijn eerste nummertje heeft gemaakt.

Back to the Seventies met Hall & Oates
Naast het bovenstaande nummer hebben de twee vrienden Daryl Hall en John Oates nog meer goede nummers geproduceerd in de jaren zeventig en later. Dit blijkt ook wel uit hun zes nummer 1-noteringen in de “Billboard top 100”. Eén van hun meest populaire nummers heet `Rich Girl´ en is ook één van mijn favorieten uit die jaren. Hieronder is het nummer terug te vinden in een live-versie. Rich Girl is totaal anders dan “You make my dreams come true” maar heeft nog steeds dezelfde vrolijke uitstraling. De band Hall & Oates is in 1969 samen gekomen en de twee vrienden zijn nog steeds actief. Dit jaar hebben ze bijvoorbeeld opgetreden in een talentenshow op NBC: The Voice.

Bron afbeelding: VernalmomentsNo comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<