Open top menu
10 deep-house mixtapes voor de zomer 2015

10 deep-house mixtapes voor de zomer 2015

Het is ondertussen alweer Mei en we komen allemaal lekker in de sfeer om te gaan genieten van de zomer en veel goede muziek en mixtapes. De verschillende Nederlandse Festivals poppen nu ook wekelijks uit de grond en daarnaast zijn er ook genoeg feestjes aan het strand en in de grote steden te vinden.

Deep House Mixtapes

Omdat ook de verschillende DJs weer regelmatig met lekkere deep-house mixtapes komen, hebben we vandaag een lijstje samengesteld met enkele van de beste deep-house mixtapes van de laatste maanden. Het gaat hierbij voornamelijk om melodische house en lekkere zomerse klanken. Daarbij proberen we ook regelmatig DJs uit te kiezen die jullie zelf niet zo snel zullen tegenkomen.

Kav Verhouzer DJ

Hier komt het lijstje met 10 deep-house mixtapes van dit moment. Suggesties zijn vanzelfsprekend altijd welkom.

1. Florian Paetzold – Klingklang Podcast

Zoals in de intro hierboven al beschreven staat, gaan we ons ook richten op DJs en mixtapes die jullie waarschijnlijk nog niet kennen. Mixtapes van lexer, schories en Kalkbrenner kennen we allemaal wel. Florian Paetzold is waarschijnlijk niet echt bekend in Nederland maar het feit dat hij meer dan 28.000 followers op Soundcloud heeft zegt natuurlijk wel wat. De keus van bekende maar ook vooral onbekende plaatjes is erg lekker in deze deep-house mixtape.

2. David K – LiketheDawn Sping Mixtape

David K stond ook al erg hoog in mijn vorige lijst met 10 mixtapes van de zomer 2014. Deze DJ volgen we nu al een redelijk tijdje en uit eigen ervaring weet ik dat zijn live-optredens helemaal geweldig zijn. David K. zal ook op Sputnik Springbreak aanwezig zijn dus als je nog een Duits Festival wilt bezoeken is deze deep-house mixtape misschien een zetje in de goede richting.

3. PingPong – Sonnensoundtrack

Elisa en Thomas zijn een Duits Duo die onder de naam PingPong optreden. Ze maken heerlijke melodische house en vermengen dan ook erg veel verschillende covers en instrumenten in hun mixtapes. Ze maken onderdeel uit van het label Dusted Decks waar vele andere grote namen bij aangesloten zijn. Wanneer je meer mixtapes van PingPong wilt luisteren, kun je hier een kijkje nemen.

4. Vaal & Tijn – Something new in Amsterdam

Er komen altijd wel erg veel Duitse DJs op LoudNoises langs, maar we vergeten ons Nederlandse talent natuurlijk niet. Vaal & Tijn is er zo één en knalt ook heel regelmatig heerlijk deep-house op Soundcloud. Hij komt uit Amsterdam en was lange tijd bekend als VAAL. Nummers als Fade Out Lines in de Marcapasos remix zijn altijd weer heerlijk om te horen en deze mixtape staat vol met zulke tracks.

5. Christian Laurien – Mixtape April 2015

Christian Laurien komt uit Munchengladbach en richt zich voornamelijk op de housemuziek. Hij is regelmatig in grote Duitse steden terug te vinden maar in Nederland heeft hij nog niet vaak opgetreden. De mixtape van de maand April is een heerlijke mix van melodische covers en enkele goede house-remixes. Op zijn profielsite kun je nog meer lekkere setjes en mixtapes van Christian Laurien vinden.

6. Sam Feldt – Vuurvlieg Mixtape

Sam Feldt timmert ook erg goed aan de weg de laatste tijd. Zijn fans en followers lopen op een erg hoog tempo op en zijn mixtapes gaan als warme broodjes over de soundcloud-toonbank. De muziek van Sam is echte deep-house met heel veel covers en melodie in de mixtape. De set begint met het nummer Firefly en de titel is dan ook Vuurvlieg. Verder zit er nog een heerlijke remix van Show me Love in en komen er vele andere bekende plaatjes voorbij.

7. Kav Verhouzer – Zwaluw Mixtape

Als je op zoek bent naar een heerlijke Nederlandse DJ die erg lekkere deep-house mixtapes en livesets neerzet, is Kav Verhouzer zeker een aanrader. Enkele weken geleden heb ik al een volledige artikel over deze DJ geschreven. In deze Mixtape met de naam Zwalum komen heerlijke zwingende covers en melodische deuntjes aan bod waardoor hij perfect bij de zomer van 2015 past.

8. Alex Cruz – Deep & Sexy Mixtape

Een Nederlandse DJ waar je trouw elke maand een deep-house mixtape van kunt verwachten is Alex Cruz. Hij zet elke maand een aantal heerlijke nummertjes en covers achter elkaar en eigenlijk zijn deze mixtapes altijd prima. Alex Cruz komt uit Amsterdam en heeft in de laatste jaren toch bijna 50.000 followers op Soundcloud bij elkaar weten te sprokkelen.

9. Janosh – Dusted Decks Mixtape

Janosh is wederom een Duitse DJ en heeft vorig jaar op de meeste grote festivals opgetreden. Zijn muziek heeft zeker een eigen stijl en hij brengt ook regelmatig remixes en tracks uit. Ook zijn muziek valt onder de deep-house en melodische sets. De set is van begin Maart en heeft Janosh gemaakt voor zijn label Dusted Decks.

10. Airdice – WonneMusik Mixtape

Een heerlijke mixtape voor de zomer van 2015 is ook de bovenstaande van Airdice. Deze set heeft deze Duitse DJ speciaal gemaakt voor WonneMusik en daar kun je regelmatig lekkere mixtapes vinden. Nummers als Hanging Tree en Finally komen voorbij in dit uurtje deep-house muziek.1 Comment responses

  1. Avatar
    August 10, 2017

    Ook al zijn ze al wat ouder, ze blijven goed!

    Reply

<