Open top menu
Toffe App: BandsinTown

Toffe App: BandsinTown

Tot dusverre heb ik nog geen één keer over een App geschreven maar vorige week kwam ik met een App in aanraking die erg handig van pas komt bij alle festivals en Dj’s die op LoudNoises naar voren komen: BandsinTown.

De App BandsinTown

De app BandsinTown is ervoor gemaakt om nooit meer een concert of optreden van je favoriete artiest te missen. In principe is het een erg simpele App waarbij je gewoon favoriete artiesten kiest en de software dit vervolgens koppelt aan je woonplaats en de optredens van deze artiesten. Wanneer je de App voor de eerste keer gebruikt neemt BandsinTown alle artiesten op je Smartphone al meteen over als favorieten. Verder kun je handmatig op zoek naar artiesten die je graag zou willen “tracken.

bandsintown-concerts-68-b-512x250

Dj’s in Berlijn

In mijn geval ging het vooral om DJ’s in mijn woonplaats Berlijn. Hier draaien eigenlijk wekelijks grote namen maar meestal hoor ik dat pas de Maandag daarna bij de koffie-automaat op het werk. Dus daar moest verandering inkomen. Vanaf nu track ik dus mijn favoriete DJ’s Lexer, Koletzki, Schories en vele anderen. Ook kun je natuurlijk andere artiesten als Ben Howard en The Lumineers toevoegen in BandsinTown. Nu krijg ik via de sofware in een handomdraai te zien welke artiesten/DJ’s de komende tijd in Berlijn komen optreden. Deze kan ik vervolgens toevoegen aan mijn lijst van events.

Bandsintown Bandsintown
Voorbeelden van Bandsintown

 

Lexer in Suicide Circus

Hierboven kun je de verschillende artiesten zien die de komende tijd in Berlijn optreden. Wanneer je dan op een artiest of DJ klikt krijg je te zien waar en wanneer hij optreedt. Het voorbeeld laat zien dat Lexer op 16 November in Suicide Circus komt. Guess who is attending! BandsinTown maakt ook meteen een persoonlijke event-agenda van de events die je hebt aangeklikt als “attending”.

9244_0_1366517406
Volgens BandsinTown komt Lexer op 16 November in Suicide Circus

Reccommended Artists

Het is voor de app BandsinTown natuurlijk van belang dat je veel artiesten gaat tracken. Mede daarom geeft BandsinTown ook een lijst met recommended artists aan. Je kunt overigens zelf bepalen in hoeverre je daar gebruik van wilt maken. Wanneer je een cool evenement gevonden hebt, kun je via BandsinTown kaartjes bestellen of bijvoorbeeld op facebook posten dat je naar een bepaald event gaat.

Meer informatie over de App kan gevonden worden op de website van de App. Hopelijk hebben jullie iets aan de app BandsinTown. Hebben jullie zelf nog een toffe App? Laat dan even een comment achter…Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<