Open top menu
Review: Smeerboel Festival 2013 (+ Aftermovie)

Review: Smeerboel Festival 2013 (+ Aftermovie)

Afgelopen weekend, op Zaterdag 14 September, was het dan eindelijk tijd voor hét smerigste festival van het jaar: Smeerboel 2013 kwam uit de startblokken in Utrecht en ondanks het matige weer werd ook deze editie weer een geweldig succes!

Het Smeerboel Festival

Het festival Smeerboel loopt al best een tijdje mee: Bijna vier jaar geleden, in November 2009, werd het eerste Smeerboel Festival georganiseerd. Toen al was het festival meteen een succes en het concept is door de jaren heen uitgebreid met Smeerboel-barbeques, Smeerboel op het strand en zelfs een Smeerboel-Oud en Nieuw. Dit laatste feestje, waar je dus de mogelijkheid kreeg om een smerige jaarwisseling mee te maken (in Hal 16) was mijn eerste persoonlijke ervaring met dit festival. Vanaf dat moment heb ik voorgenomen geen enkele editie van dit festival meer te missen!

nl-0910-236451-125646-front smeerboel oud en nieuw
Eerdere edities van Smeerboel

Speeltuin voor grote mensen

Smeerboel staat voor een kleurrijk festival waar alles mag en alles kan en dit komt tijdens het festival duidelijk naar voren. Elkaar bespeuren met verf, begooien met tomaten of onderspuiten met een waterpistool, het is allemaal mogelijk. Op het grote terrein van Leidsche Rijn in Utrecht waren afgelopen weekend ook nog een grote draaimolen, een doolhof, hot-tubs, schommels en meerdere caravans aanwezig. Er zijn zoveel vermakelijke attracties aanwezig dat je het eerste uur je ogen uitkijkt en overal even kunt stoppen om je te vermaken. Smeerboel is letterlijk een speeltuin voor grote mensen wie wat is er beter dan even lekker teruggaan naar je kindertijd?

Smeerboel 2013 Smeerboel 2013
Alles mag en alles kan op Smeerboel

Lekkere line-up

Naast een veelzijdigheid aan grappige attributen en attracties heeft Smeerboel ook gewoon een hele lekkere line-up. Op het festival van afgelopen weekend waren vijf verschillende podia met erg afwisselende muziek. Naast een mainstage was er een Techno, HipHop, Los en Dupstep podium aanwezig. Elevation Events kiest bewust voor artiesten uit ons eigen kikkerlandje en naast bekende DJ’s als Olene Kadar en Benny Rodrigues waren ook Extince, Secret Cinema en DJ Paul Elstak aanwezig. Al met al was er voor iedereen wat wils.

558600_663499800340972_886435110_nEen indruk van het Smeerboel Festival 2013

Hoogtepunten

Doordat er slecht weer op de planning stond, was er reden om met een afwachtende houding naar het Smeerboel Festival 2013 te gaan. Maar doordat er tenten waren neergezet en poncho’s werden aangeboden kon je gewoon droog dansen en de modderige omstandigheden voegden voor de echte smeerkezen alleen maar wat toe aan het festival. Mijn persoonlijk hoogtepunten van Smeerboel 2013 waren Juan Sanchez, Anton Pieete en de afsluiting van DJ Paul Elstak was helemaal ongekend.

Smeerboel 2013 Smeerboel 2013
Ondanks het matige weer was ook dit weer een geweldige editie van Smeerboel

Meer informatie en Aftermovie Smeerboel 2013

Wanneer je het Smeerboel Festival in de gaten wilt houden kun je onder andere terecht op Facebook. Ook kun je de officiele website een keer bezoeken: Hier zijn ook de grappige trailers en after-movies van het festival terug te vinden. Smeerboel is zeker een aanrader en ik kan niet wachten op de volgende editie van dit geweldige festival.

Hieronder is de Aftermovie van het Smeerboel Festival 2013 terug te vinden.


De aftermovie van Smeerboel Festival 2013

De trailer van het Smeerboel Festival 2013

De trailer van het Smeerboel Festival 2012Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<