Open top menu
Ondergewaardeerde artiest: Joshua Radin

Ondergewaardeerde artiest: Joshua Radin

Over het algemeen zijn er best weinig artiesten die albums uitbrengen waarop alle nummers goed zijn. Dit kan te maken hebben met mijn kritische smaak, maar ook met het gemak van veel artiesten. Neem Ed Sheeran: Een geweldige artiest en 3-4 nummers op zijn album zijn top. Maar de rest is ronduit slecht.

In mijn herinnering zitten albums als 2001 van Dr. Dre en Marshall Mathers LP van Eminem. Ik kan me herinneren dat je deze albums van voor naar achteren kon luisteren en geen  nummer oversloeg.

Dan nu Meneer Joshua Radin: Bij veel van jullie waarschijnlijk niet bekend of bekend van nummers uit Grey’s Anatomy of Scrubs. Joshua heeft in 2006 een album uitgebracht genaamd “We were here”. Op dit album staat naar mijn mening geen enkel slecht nummer. Toch hebben wij allemaal niet van Joshua Radin gehoord.

Hier wil ik wat aan doen!

Luister even naar de volgende 3 nummers en oordeel zelf:

Winter

These Photographs

One of those days

De hoogste notering van een van zijn nummers was in de UK met het nummer “I’d rather be with you”. Ook hiermee kwam hij slechts tot nummer 11 in de ranking. Gelukkig zijn er wel veel tv-programma’s die interesse hebben in zijn muziek. Het kan dus ook goed zijn dat de muziek je bekend voor komt. Grappig is ook dat Joshua Radin goede vriendin is met Zach Braff, de man die JD in Scrubs.

Joshua Radin heeft net een nieuw album uitgebracht genaamd: Underwater. Er is een gratis nummer te downloaden op zijn officiele website. Ook dit nummer klinkt in eerste instantie erg sterk.

Het zou niet veel toevoegen als ik jullie ging vertellen dat Coldplay een goede band is. Daarom hoop ik dat jullie het op prijs stellen dat ik wat onbekendere en ondergewaardeerde artiesten in het zonnetje zet.

Mocht iemand tips hebben, laat het me weten!2 Comment responses

 1. Avatar
  July 06, 2015

  Doet me een beetje denken aan Eliott Smith. Erg mooi! Vooral These Photograps, wauw! Zijn tracks zijn op YouTube best vaak beluisterd, dus zo ondergewaardeerd is Joshua nou ook weer niet. 😉

  Kenden jullie Your Love van Amado al? https://soundcloud.com/amado-hogewoning

  Reply

  • Avatar
   July 06, 2015

   Hallo Armanda,

   Het oorspronkelijke artikel heb ik wat langer geleden geschreven, toen was Joshua Radin nog minder bekend als nu.

   Nee, ik kende Amado nog niet, klinkt goed.

   Groeten!

   Reply

<