Open top menu
Ondergewaardeerd: The naked and famous

Ondergewaardeerd: The naked and famous

Veel artiesten uit Nieuw Zeeland ken ik niet dus ik dacht ik kijk eens op Wikipedia of ik eigenlijk wel op de hoogte ben. Het blijkt niet zo’n schande want er breken erg weinig artiesten door in Europa die geboren zijn in Nieuw Zeeland.

Hier zal naar mijn mening echter verandering in komen met “The Naked and the Famous”. Hun bekendheid komt op dit moment een beetje op gang door twee nummers. De eerste heet: Punching in a Dream. Dit nummer heeft ook een flinke boost gekregen doordat het gebruikt is in Fifa 2012. Door het grote aantal gebruikers van Fifa kennen veel mensen het nummer Punching in a Dream nu ook in Nederland. Naast dit nummer is ook “Young Blood” een geweldig nummer wat voor vele van jullie bekend voor zal komen.

De band is pas in 2008 opgericht en bestaat uit drie leden. Alisa Xayalith startte de band en al snel kwamen Thom Powers en ook Aaron Short erbij. In 2010 braken ze door met het bovengenoemde nummer Young Blood. Het album “Passive me, Aggressive you” luistert heerlijk weg en is een beetje te vergelijken met MGMT.

Helaas heeft het trio in Nederland nog geen echte hits gehad. Het beste resultaat was nummer twee in de tipparade maar ze hebben nog niet in de echte ranglijsten gestaan (bron: Wikipedia). Naar mijn mening moet deze band, als ze de kwaliteit hoog kunnen houden, wel doorbreken. Een nummer wat minder bekend is en wat een geweldige clip heeft heet “girls like you”.

Luister de nummers hieronder op je gemak en oordeel zelf. Bekijk vooral de clip van Girls like you.


Girls like you


Punching in a dream


Young Blood3 Comment responses

 1. Avatar
  September 13, 2012

  Leuk artikel! Ik kende ze alleen van Young Blood, maar nu ik een paar andere nummers heb gehoord ben ik echt overtuigd: The Naked and Famous is gaaf!
  Ps. Volgensmij staat er een keertje “the” te veel in de titel. Typefoutje?

  Reply

  • Avatar
   September 14, 2012

   Hoi eline! Leuk om van je te horen. Het is inderdaad een hele gave band en vele nummers zijn de moeite waard. Je had gelijk over de titel, slordig van me. Bedankt voor de tip! Groeten Job

   Reply

 2. Avatar
  September 26, 2012

  Ja, ik HOU van Young Blood! Punching in a dream is ook een fijne melodie.

  Reply

<