Open top menu
Nieuwe single van Xavier Rudd: Follow the Sun

Nieuwe single van Xavier Rudd: Follow the Sun

Hoe wordt talent gedefineerd? Moet je jong zijn? Moet de kwaliteit van je muziek hoog zijn? Moet het om iets unieks gaan?
Xavier Rudd is naar mijn mening talentvol omdat hij 4 instrumenten perfect kan bespelen. Hij speelt tijdens zijn concert gitaar, mondharmonica, didgeridoo, djembé. Het gaat hierbij ook zeker om de manier waarop.

Opkomst
In 2002 kwam Xavier met zijn eerste album “To let”. Zijn muzikale carriere begon en hij werd het grote icoon van de Australische volksmuziek. Dit heeft hij ook voornamelijk te danken aan zijn liefde voor Aborginals. Hij heeft ook niet voor niets een tour gedaan met twee aborginals. Het is een genot om deze mannen op het podium bezig te zien!

Met het nummer “let me be” kwam de doorbraak van Xavier Rudd pas echt. Deze plaat sloeg in Australie erg goed aan en vergrote het aantal fans van Xavier enorm. In de clip op youtube kun je de voorliefde van Xavier Rudd voor natuur en al het mooie op deze aarde ook goed terug vinden. Dit komt ook erg goed naar voren in één van zijn andere grote hits: “Messages“. Ik heb er bewust voor gekozen om het youtube-filmpje te nemen met de volledige tekst van het nummer. In de tekst komt goed naar voren dat deze surferboy ook boos is over de manier waarop mensen omgaan met de wereld.

“So speak out loud of the thing you are proud and love this coast, keep it clean as it evolves. Cause the way that it shines may just dwingle with times, with the changes it will confront”.

Nieuwe single “Follow the sun”
In de clip van zijn nieuwe single is ook weer goed terug te zien dat de natuur centraal staat. De beelden geven mij persoonlijk kippenvel dus ik raad jullie allemaal aan de clip te bekijken, ook als de muziek je niet aanspreekt. Het nummer staat op zijn nieuwe album “Spirit Bird”. Naast dit nummer staan er nog meer wereldplaten op dit album. Op zijn officiele website (xavierrudd.com) zijn enkele nummers te luisteren.


Xavier komt naar Nederland
Zijn nieuwe album “Spirit Bird” komt Xavier promoten in Europa. Voor ons is vooral 27 Juli in Eindhoven interessant. Voor 18 Euro kan je deze held gaan bekijken. De locatie (Effenaar) is perfect weet ik uit ervaring. Zijn vorige concert daar was een geweldig feestje! (zie foto)

Verder komt meneer Rudd ook nog in Berlijn, hier treedt hij samen met Donovan Frankenreiter op (31 Juli). De prijs ligt door de samenwerking meteen wat hoger (33 euro) maar Donovan is ook een topartiest. Zoek maar eens op Youtube naar het nummer: Free.

Al met al is het zeker een aanrader om hem te gaan bekijken in Eindhoven. Dit is een artiest die nog helemaal los gaat op het podium en de prijs is ongeveer even hoog als een avondje bioscoop dus daarvoor kan je het ook niet laten. Kaarten zijn te verkrijgen op de site van de Effenaar.

Xavier Rudd in de Effenaar in EindhovenNo comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<