Open top menu
Negen geweldige quotes van beroemdheden

Negen geweldige quotes van beroemdheden

We zien allemaal regelmatig een mooie quote voorbij komen op Facebook of internet. De pakkende spreuken slaan de spijker op zijn kop en geven je stof om over na te denken. Omdat er veel te veel van deze quotes rondzwerven op het internet heb ik me gericht op de quotes van beroemdheden grote artiesten. Hieronder zijn quotes van John Lennon, Steve Jobs, Jimi Hendrix, Albert Einstein en Mahatma Gandhi.

1. John Lennon – When I was five years old…

john lennon
Deze quote van John Lennon staat is al een tijdje een van mijn favoriete uitspraken. Wanneer je hierbij nog een vijf jarige jongetje voorstelt die dit tegen een volwassen leraar zegt is het plaatje compleet en weet je meteen weer waar het in het leven om draait.

2. Albert Einstein – Everybody is a genius

Everybody is a genius
Hoeveel waarheid kun je in één zin hebben. Vaak zit het hem bij quotes in de simpelheid. Beoordeel je medemens en jezelf op hun kwaliteiten en niet op hun negatieve kanten is wat Albert Einstein hier probeert duidelijk te maken. Einstein heeft ook vele mooie uitspraken gedaan.

3. Mahatma Gandhi – An Eye for an Eye

quote ghandi beroemdheden
Ghandi heeft zo verschrikkelijk veel slimme dingen gezegd. Het internet staat vol van mooie quotes met veel wijdheid. Deze spreuk maakt ook weer precies duidelijk dat een paar kleine woordjes een hele hoop kunnen zeggen. Bestrijd agressie niet met agressie en de wereld ziet er al meteen een stuk beter uit. 
 

4. Jimi Hendrix – Power of Love

Quote Jimi Hendrix
Jimi Hendrix had voor zijn tijd natuurlijk al een enorme vrije manier van denken en deze spreuk vindt ik top omdat het een echte waarheid is. Oorlogen worden altijd uitgevochten om de macht van enkele landen of mensen te voldoen.

5. Steve Jobs – The fear of death

Fear of death steve jobs
Tja, deze spreuk kwam ik  tegen en ook al is dit niet echt een quote te noemen, toch moet ik hem in dit lijstje meenemen. De tekst van Steve Jobs, de man achter Apple, slaat de spijker op zijn kop rondom de grootste angst van de mensheid: De dood. Heel bijzonder om te lezen!

6. Lee Oswald – Don’t shoot, always miss
Quote bekende sporter

Misschien niet de meest bijzondere spreuk in dit artikel maar wel een quote waaraan we vaak herinnert moeten worden. Als je iets niet eens probeert, zal het je ook nooit gaan lukken. Denk positief en je komt een heel eind in het leven. 

7. Oscar Wilde -Price vs. Value
beroemdheden quote

In deze tijden, waarin we allemaal precies weten wat iets kost, is deze spreuk van Oscar Wilde heel passend. Het gaat er uiteindelijk om hoe waardevol iets is en niet wat het gekost heeft. Dingen als liefde, vriendschap en geloof zijn onbetaalbaar.

 

8. Moeder Theresa – The rich are poor…9. Mahatma Gandhi - Live as if you die tomorrow Ghandi Een lijstje met quotes mag natuurlijk de grote Mahatma Ghandi niet missen. Veel quotes op het internet hebben de positieve gedachte dat je vandaag van het leven moet genieten omdat in principe elke dag je laatste kan zijn.

Een vrouw die haar hele leven het goede voorbeeld heeft gegeven en daardoor zeker een wijsheid als spreuk mag vertellen is Moeder Theresa. In de spreuk hierboven legt ze er de nadruk op dat het in het leven niet alleen om geld en bezittingen gaat. Het gaat erom dat je liefde geeft en krijgt.

9. Mahatma Gandhi – Live as if you die tomorrow

Ghandi
Een lijstje met quotes mag natuurlijk de grote Mahatma Ghandi niet missen. Veel quotes op het internet hebben de positieve gedachte dat je vandaag van het leven moet genieten omdat in principe elke dag je laatste kan zijn.2 Comment responses

 1. Avatar
  July 08, 2015

  Erg inspirerend!!

  Reply

 2. Avatar
  March 22, 2018

  Mooie verzameling van quotes van bijzondere en inspirerende mensen.
  Alleen zegt Steve Jobs niet dat hij bang is voor de dood, maar dat hij zich realiseert hoe belangrijk écht leven is nu de dood voor de deur staat. Dat het leven te kort is voor twijfels. Heel mooi gezegd eigenlijk. 🙂

  Reply

<