Open top menu
My all-time Favourite: The Counting Crows

My all-time Favourite: The Counting Crows

Als je een beetje een muziekliefhebber bent heb je er vast weleens over nagedacht wat je favoriete artiest of band allertijden is. Als dit het geval is zul je ook herkennen dat het bijna onmogelijk is om één favoriet aan te wijzen. Omdat muziek in zoveel stijlen en soorten te verkrijgen is, is het vaak alsof je appels met peren aan het vergelijken bent. Dus op het moment dat ik met kippenvel naar Radical Face luister krijg ik de neiging te roepen dat Ben Cooper de beste artiest op aarde is. Maar wanneer ik later in mijn auto Dire Straits op standje sambal uit de boxen laat komen is dit weer de favoriet van dat moment.

Echter, er is één band die een gevoel geeft waar geen andere band aan kan tippen: The Counting Crows

The Counting Crows

De teksten, de acoustische versies, de gitaarsolo’s: The Counting Crows hebben hét gewoon. Veel mensen zullen de band vooral kennen van Mr. Jones, Holiday in Spain, Big Yellow Taxi en Colorblind. Dit zijn, op Big Yellow Taxi na, best prima nummers maar het wordt pas echt genieten als je wat dieper in de collectie duikt. Nummers als Mrs. Potters Lullay, Round Here en Miami zijn naar mijn mening het perfecte voorbeeld van hoe muziek zou moeten zijn. De nummers hebben diepgang en bestaan uit meerdere delen qua tempo, instrumenten en zang. Daarnaast gooit de voorman van de band, Adam Duritz, zijn volledige gevoel in de climax waardoor het elke keer weer genieten is.

Adam Fredric Duritz

Naast de leadsinger is Adam Duritz ook het grote brein achter de band. Adam heeft een heerlijke kop (met haar) en gaat helemaal los als hij op het podium staat! Zelf heb ik hem één keer live mogen aanschouwen en dit was één van de mooiere avonden van mijn leven (Bedankt Zerrut!). De Crows zijn in 1991 in San Fransisco ontstaan als een acoustisch bandje van Adam en een vriend David Bryson. Later kwamen onder andere  Dan Vickrey (lead gitaar) en Charlie Gillingham (keyboard) ook bij de band. Sindsdien hebben ze wereldwijd 20 miljoen albums mogen verkopen en hebben ze een awardnominatie gekregen voor het nummer Accidentally in Love.

Underwater Sunshine

Het beste album van de Counting Crows tot nu toe is naar mening “August and Everything After”. Echter, het nieuwe album (Underwater Sunshine) is ook zeker de moeite waard. Muziek heeft altijd wat tijd nodig en ik heb dit laatste album pas enkele maanden in huis. Luister op de website van de Counting Crows naar enkele nummers van het nieuwe album en wie weet wordt je net zo’n grote fan als ik.

Hieronder heb ik enkele nummers geplaatst: We beginnen lekker toegankelijk (Mr. Jones) en daarna wordt het wat “specialer” (Mrs. Potters Lullaby, Round Here).Verder is als laatste filmpje een geweldig acoustisch optreden te zien waar ook enkele nummers van het nieuwe album voorbij komen. Het interview in dat laatste filmpje laat ook nog zien dat de mannen qua humor ook Enjoy!


Mr. Jones


Mrs. Potters Lullaby


Round Here


Aanrader: Akoestisch optreden!No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<