Open top menu
Music of the Month: September 2013

Music of the Month: September 2013

Het einde van September is aangebroken en daarmee blijkt ook het einde van de zomer alweer daar te zijn. De laatste dagen hebben we weer een kleine opleving van het weer meegemaakt maar het is de laatste weken eigenlijk al flink herfsweer geweest. De Music of the Month moet ons een beetje opvrolijken, ook al duurt het nog heel lang voordat het weer zomer is.

Music of the Month

Deze maand zijn het weer enkele akoestische nummers geworden die de top 5 van Music of the Month invullen. Nummers van artiesten als Fun, Goo Goo Dolls, Bright Eyes, Of Monsters and Men en Parachute komen voorbij. Zoals altijd zijn tips voor goede muziek altijd welkom.

1. Bright Eyes – First Day of my life

De band Bright Eyes draait al een aantal jaartjes mee maar is in Nederland niet zo erg populair. Bright Eyes werd in 1995 opgezet door Conor Oberst en komt uit Omaha. De band heeft al negen albums uitgebracht waaronder Cassadaga (2007) en The People’s Key (2011). Het nummer First Day of My Life is een heerlijk nummer met een eigen stijl, ook de clip is heel vermakelijk en passend bij dit nummer

2. Goo Goo Dolls – Black Balloon

Waarschijnlijk de meest bekende band in dit lijstje van de Music of the Month. Het is in ieder geval de oudste band want de Goo Goo Dolls bestaan al sinds 1985. Vooral het bekende nummer Iris zal jullie bekend voorkomen. Dit nummer stond in meerdere landen langere tijd op de eerste plek. De band bestaat primair uit de twee frontmen John Rzeznik en Robby Takac en de band om hun heen veranderd nog weleens. Wanneer je niet bekend bent met de muziek van de Goo Goo Dolls zou ik zeker een cd kopen of downloaden. Black Balloon is een goed begin, hopelijk bevalt het nummer.

3. Fun – Carry On

Fun is een Amerikaanse Indie-band die opgericht is door Nate Ruess, die voorheen bij The Formats zat. Samen met Andrew Dost en Jack Antonoff heeft Nate Ruess met Fun al twee albums uitgebracht: Aim and Ignite in 2009 en Some Nights in 2012. Het nummer Carry On is persoonlijk één van mijn favorieten en is ongeveer een jaar geleden uitgebracht.

4. Of Monsters and Men – King and Lionheart

De band Of Monsters and Men is al meerdere keren voorbijgekomen op LoudNoises. De band werd in 2010 pas opgezet en heeft sindsdien bijna bij elke uitgebracht plaat veel succes gehad. Vooral het nummer Little Talks ging de hele wereld over en het nummer King and Lionheart is een heerlijke plaat. De bovenstaande muziekvideo van King and Lionheart laat zien dat Of Monsters and Men ook Live goed performen. Bekijk hier een ander live-optreden van Of Monsters and Men.

5. Parachute – She is Love

De laatste band in het lijstje met muziek van deze maand is Parachute. Deze band komt, wederom, uit Amerika en is pas bij elkaar sinds 2008. De drie albums Losing Sleep, The way it was en Overnight zijn erg goed ontvangen door het publiek en meerdere nummers op de albums van Parachute zijn zeker de moeite waard. Het nummer She is Love heb ik gekozen omdat het één van de eerste platen is die de band Parachute uitbracht.Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<